Політика

Якщо закон про конфіскацію коштів Януковича не ухвалять, він їх виведе з України, – Павло Дзюблик

21 June 2016, 11:13

16 червня Верховна Рада провалила внесення до порядку денного законопроекту №4811 про арешт та конфіскацію активів корумпованих чиновників, набутих злочинним шляхом. Законопроект розробили депутати «Народного фронту».

Як розповідає народний депутат фракція «Народний фронт» Павло Дзюблик, даний закон повинен був уможливити конфіскацію півтори мільярда доларів Януковича, які уряд Арсенія Яценюка арештував ще у березні минулого року на рахунках «Ощадбанку». По цей день арештовані кошти не можуть бути вилучені і зараховані до держбюджету. На думку народного обранця, все вперлося у формальності і саботаж бюрократів та корупціонерів. Законопроект фактично став єдиною можливістю конфіскувати вже арештовані кошти, оскільки неповороткі слідчі і корумповані судді гальмують розкриття і покарання злочинів режиму Януковича. Це ще один аргумент на користь впровадження реформи системи правосуддя, яку ініціював міністр юстиції Петренко і підтримав «Народний фронт».

Також Павло Дзюблик підсумував і те, хто і як голосував за внесення законопроекту про спецконфіскацію.

«За внесення законопроекту про арешт та конфіскацію активів Януковича проголосувало лише 169 депутатів з 226 необхідних. Майже половину голосів дали депутати "Народного фронту" - це 73 "за" з 75 присутніх. Нуль голосів дав "Опоблок", що абсолютно недивно. Натомість вразили результати голосування інших фракцій – тих, які б’ються в патріотичні груди. "Батьківщина" так само, як і "Опоблок", дала нуль голосів. "Самопоміч" - лише два "за". З двадцяти одного депутата "Радикальної партії Ляшка" законопроект підтримало лише дев’ять. Проти законопроекту про конфіскацію грошей Януковича з трибуни виступила представниця "Батьківщини" Надія Савченко. Їй завзято аплодували усі колишні "регіонали"» , - розповідає нардеп.  

Автори ж законопроекту про спецконфіскацію відкрито заявляють, що вилучені кошти повинні піти на потреби фронту і наших солдат. Інша частина – на соціальні видатки бюджету. Дуже дивно, що за гроші Януковича так активно вболівають не лише його поплічники з «Опоблоку», а й ті, хто не втомлюється щодня волати про неземну любов до України і безмежну турботу про людей.

«Важлива деталь – якщо законопроект про спецконфісацію не ухвалять до кінця року, кошти Януковича в «Ощадбанку» розблокують і одразу ж будуть виведені на офшорні рахунки його банди. Такий розвиток подій є недопустимим. Саме тому, "Народний фронт" прийняв рішення про те, що не голосуватиме за будь-які інші рішення, окрім дуже важливих для України, доки Верховна Рада не ухвалить законопроект №4811»,  – резюмував Павло Дзюблик.     

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі