Суспільство

У Житомирі строковики-десантники 2 місяці проходитимуть курс підготовки в центрі ВДВ

22 June 2016, 18:07

У Житомирі строковики-десанти протягом двох місяців опановуватимуть військові предмети під керівництвом професійних інструкторів навчального центру ВДВ.

Про це повідомляє сайт Міністерства оборони України.

«Вперше за останні три роки лави Високомобільних десантних військ поповнили військовослужбовці строкової служби. Протягом двох місяців новобранці опановуватимуть військові предмети під керівництвом професійних інструкторів навчального центру ВДВ, що у Житомирі. Продовжиться служба в підрозділах забезпечення. Однак в жодному разі строковики не залучатимуться до участі в проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей», – йдеться у повідомленні.

«Якщо раніше підготовка молодих солдатів-десантників тривала 21 день, то тепер два місяця. Аналогічний вишкіл проходять військовослужбовці-контрактники, під час якого вони опановують усі тонкощі спеціальної, інженерної, тактичної, вогневої підготовки, елементи тактичної медицини, вчаться діяти єдиною командою. При бажанні стати «контрактником» вже не потрібно проходити повторно двохмісячний курс», — розповів офіцер ВДВ.

«Сьогодні ж строковики проходять заняття з повітрянодесантної підготовки, де вивчають тактико-технічні характеристики парашута, виконують етапи укладки, відпрацьовують практичні елементи здійснення стрибка з парашутом на повітрянодесантному комплексі. Завершиться курс у строковиків-десантників складанням заліків та стрибком з парашутом з вертольоту Мі-8», – зазначається на сайті.

Як повідомляв Житомир.info, 18 травня у Житомирі на базі навчального центру Високомобільних десантних військ відбувся прес-тур для журналістів. Під час організованого заходу представники засобів масової інформації спробували себе в ролі військових: постріляли в лазерному тирі та спробували на смак тротил.

Фото з сайту Міністерства оборони України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі