Події

У Житомирській області – чергове затримання поліцейського-хабарника

23 June 2016, 16:19

23 червня працівники управління СБУ, військової прокуратури Житомирського гарнізону та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції затримали оперативника карного розшуку одного із відділень поліції за отримання хабара. Чергове викриття стало результатом спільної роботи УСБУ, ДВБ та ГУНП Національної поліції з очищення лав правоохоронців від нечесних та негідних працівників.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«У м. Попільні працівники Управління СБУ, військової прокуратури Житомирського гарнізону та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції за отримання неправомірної вигоди у розмірі 2 тисяч гривень затримали оперуповноваженого місцевого відділення поліції. 23 червня поліцейський отримав другу частину від загального траншу хабара, який чоловік вимагав та одержав від жителя райцентру за непритягнення до відповідальності за порушення у сфері підприємницької діяльності. Факт отримання неправомірної вигоди був задокументований», - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом військовою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Затримання поліцейського-хабарника прокоментував начальник обласного управління Нацполіції В’ячеслав Печененко.

«Повторюю вкотре: ми розпочали процес очищення лав поліції від негідників. Сьогодні конкретний результат – чергове викриття і затримання. Оперативник карного розшуку Попільнянського відділення вимагав та отримав неправомірну вигоду за непритягнення до відповідальності за порушення на лісопильні. Хабар у кілька тисяч гривень тепер вартуватиме йому роботи, свободи та майбутнього. Застерігаю усіх: нещадна боротьба з негідниками у поліції буде безкомпромісною», - написав Печененко на своїй сторінці у фейсбук.

 «Капітан поліції обклав «даниною» власників пилорам та підприємств лісопереробної галузі. Здирник встановив кожному фіксовану суму щомісячної винагороди – по дві тисячі гривень. За цю суму він «не звертав уваги» на незаконні вирубки лісу та його переробку на підприємствах. За попередньою інформацією, щомісячний дохід здирника становив близько 50 тисяч гривень», - інформує про затримання офіцера-хабарника прес-група управління СБУ в Житомирській області.

Фото УСБУ

Як повідомляв Житомир.info, у Новограді-Волинському 17 червня правоохоронці під час отримання хабара затримали працівника поліції.

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі