Події

На закинутому заводі в Житомирі правоохоронці виявили два гранатомети та ящики з набоями

24 June 2016, 09:37

23 червня працівники Головного управління Нацполіції спільно з УСБУ області виявили на околиці Житомира сховок, з якого, за попередньою інформацією, вилучено 2 гранатомети та майже 900 набоїв.

Про це Житомир.info повідомив відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

«Перевіряючи отриману оперативну інформацію щодо можливого незаконного обігу зброї, правоохоронці виявили сховок із небезпечними предметами у закинутому виробничому приміщення колишнього потужного підприємства на одній з околиць Житомира. З місця події вилучено, за попередньою інформацією, 2 РПГ-22  та 2 цинкових ящики із набоями калібру 7,62 мм по 440 штук у кожному. Нині боєприпаси направлено на експертне дослідження, за результатами якого прийматиметься рішення щодо остаточної правової кваліфікації події», - інформує поліція.

Розпочато досудове розслідування за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю бойовими припасами та вибуховими пристроями) Кримінального кодексу України,  у рамках якого з’ясовується походження та призначення арсеналу, а також його власник. Подібні дії караються позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2015 року на околиці Житомира СБУ виявила схованку зі зброєю та боєприпасами, закамуфльовану під смітник.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі