Події

У Житомирській області затримали «гуманітарку» з Америки - одяг та взуття вартістю 5 млн грн

24 June 2016, 10:47

У Житомирській області митники разом з податковою міліцією затримали велику партію товарів народного споживання, яку намагалися ввезти на територію України з порушенням митних правил під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це на своїй сторінці у Facebook 24 червня повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

«У рамках операції «Рубіж-2016» було встановлено, що благодійна організацій здійснює імпорт гуманітарної допомоги від однієї з американських компаній-донорів. Під час проведення перевірки було опитано громадянина, який, згідно з реєстраційними документами організації, є її директором. За його словами, він не причетний до діяльності зазначеної благодійної організації і ніяких заяв до Міністерства соціальної політики про визнання вантажу, що надійшов від компанії – нерезидента, гуманітарної допомогою не писав», - написав Сергій Білан.

«Вантажівка з причепом була оглянута співробітниками податкової міліції і митниці, у результаті чого було виявлено та вилучено одяг, взуття, постільну білизну та предмети домашнього вжитку загальною вагою 17,6 тонн. Загальна вартість вилученого становить майже п'ять мільйонів гривень», - йдеться на сторінці посадовця.

З урахуванням раніше отриманої від податківців інформації, митниками за результатами огляду було складено протокол про порушення митних правил, передбачений ч. 1 ст. 483 (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. Перевірка триває, - зазначає перший заступник.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2016 року співробітники Житомирській митниці затримали та вилучили велику партію дитячого одягу марки Puma, що надійшов на адресу української благодійної організації.

Фото зі сторінки Сергія Білана у соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі