Юнак, який хотів зробити «селфі» на вагоні, знаходиться в опіковому відділенні Житомирської обласної лікарні, стан критичний

29 June 2016, 14:16

Екстремальне фото, яке ледь не коштувало юнаку життя. 15-річний бердичівлянин Ян Ковальський 26 червня гуляв з друзями поблизу залізничного вокзалу і вирішив зробити незвичайне «селфі». Заліз на вагон, але ледве звівся на ноги, як отримав удар струмом.

«Хотів пофотографуватись собі, заліз на вагон робити «селфі» і його вдарило током. Скільки там? 10 тисяч вольт чи скільки там», - розповідає бердичівлянин Олександр.

27 тисяч вольт – від удару електричним струмом такої напруги тіло юнака охопило полум’я. Хлопця привезли у опікове відділення з 80 відсотками ураження тіла.

«Важкі опіки, глибокі, велика опікова поверхня, постраждали всі частини тіла: і тулуб, і кінцівки, голова», - розповідає дитячий анестезіолог Бердичівської ЦМЛ Тетяна Варчук.

Юнак був без свідомості, на штучній вентиляції легенів, лікарі від прогнозів утримуються.

«Дають низький відсоток. Він дуже важкий, дуже важкий і зараз його стан невідомий, він зараз між життям і смертю», - каже батько Геннадій Ковальський.

Станом на 29 червня юнак знаходиться у опіковому відділенні Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського, стан хлопця критичний.

А тим часом поліція шукає винних у тому, що сталося.

«Наразі Бердичівським відділом поліції розпочате кримінальне провадження за статтею 128 «Необережне тілесне ушкодження». Винним може бути як хлопець, так і його батьки, і працівники залізничного вокзалу», - повідомила речниця Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області Ірина Коломієць.

На вокзалі скаржаться: пильнувати підлітків нікому. Лінійну міліцію, яка слідкувала за порядком на коліях, скоротили.

«Вони тут спеціально ходили туди-сюди, це тільки і була їх робота, а як їх нема? А що ви думаєте, вони (підлітки) не знають, що тут нікого нема?», - каже працівниця вокзалу Зінаїда.

На залізничному вокзалі попереджають: ураження струмом можна отримати навіть не торкаючись дротів, достатньо наблизитися до них на критичну відстань, тож юних екстремалів просять утриматися від таких розваг, адже це може коштувати життя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі