Події

Жителька Житомирської області перерахувала більше 5 тис. грн шахрайці, яка пообіцяла повернути переплачені за ліки кошти

30 June 2016, 11:17

У Радомишльському районі Житомирської області 80-річна пенсіонерка переказала шахраям понад 5 тисяч гривень «податків».

Про це інформує сайт Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Повіривши «інспектору соціального захисту», жителька с. Березців переказала на вказані їй банківські рахунки гроші в якості «податку», нібито необхідного для повернення коштів, раніше витрачених на лікування. Пенсіонерка розповіла поліцейським, що ще у квітні 2016 року до неї зателефонувала незнайомка, яка назвалася працівницею інспекції соціального захисту та повідомила, що старенькій компенсують кошти, раніше витрачені на лікування. Зі слів пенсіонерки, кілька місяців тому вона побачила телепередачу з рекламою лікувального засобу та замовила собі препарат на загальну суму близько 10 тисяч гривень. Саме про відшкодування затрачених коштів йшлося у розмові з «соцпрацівницею». Вона повідомила старенькій, що вартість ліків була завищена у кілька разів, відтак кошти їй повернуть», - пише поліція.

Після тривалих перемовин уважна та чемна «інспектор» запевнила стареньку, що кошти підготовлені для повернення. Їй лишилося виконати одну єдину умову: сплатити «податок». Відтак на початку червня пенсіонерка переказала за вказаними їй банківськими реквізитами 5300 гривень. Після цього «соцпрацівниця» на зв’язок більше не виходила, і грошей старенька не дочекалася, тож звернулася до поліції.

«Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення», - інформує ГУ Нацполіції.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році 75-річна житомирянка переказала 33 тис. грн шахраєві, який обіцяв відшкодувати їй витрати на лікування.
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі