Політика

Щоб дізнатися, чи успішно впроваджується будь-яка реформа, потрібно виїжджати на місця та спілкуватися з людьми, - Руслан Годований

1 July 2016, 09:34

Реформування системи охорони здоров’я  в контексті проведення децентралізації, вносить свої корективи у роботу медичних установ України. То ж аби дізнатися як на сьогодні працюють сільські ФАПи, що потребують заклади первинної медицини та чи відчули зміни на краще самі медичні працівники, до Чуднівського району завітав голова ГО «Справедливість Розвиток» Руслан Годований, який вже не перший рік надає допомогу лікарням області.

Руслан Годований, голова ГО «Справедливість Розвиток»: «Змінюється система управління, йде процес децентралізації, і якраз під цю систему змін попали і ФАПи. Тому, дуже важливо було поїхати і подивитися як вони сьогодні забезпечені медикаментами та які у них умови праці. Як мені розповіли, то головним, хто допомагає місцевим ФАПам, є сільські ради. Хоча й фінансуються ФАПи з різних бюджетів, та саме сільські ради найбільше опікуються власними громадянами. Я розумію, що сільські голови найближчі до людей, і вони змушені кожного дня вирішувати ряд проблем, адже іншого виходу у них немає. Але в той же час, і районна рада і райдержадміністрація, повинні також включатися у процес, їздити по селах і допомагати».

За словами Руслана Миколайовича, галузь медицини є однією із найважливіших, тому й потребує максимальної підтримки. Особливо, це стосується сільських закладів, адже стан справ з фінансуванням у них на багато гірший, аніж, приміром, у районних чи обласних лікарнях. Тому, знаючи про потреби медичних закладів не з чуток, Руслан Годований привіз до ФАПів тонометри, глюкометри та набори ліків.

Руслан Годований, голова ГО « Справедливість Розвиток»: «Сьогодні дуже важливо вивчати проблеми, які існують в селах і максимально намагатися їх вирішити. Як ви знаєте, найголовніше для людини – це здоров’я. Коли людина здорова, то у неї є бажання жити та працювати, якщо ж здоров’я нема, то відповідно, людині нічого не потрібно. Тому, на мою думку, є дві надзвичайно важливі теми – це діти та медицина і саме їм потрібно допомагати у першу чергу».

Довідково: приймальня Руслана Годованого працює за адресою: Житомирська обл.,

м. Чуднів, вул. Героїв Майдану,140

Прес-служба Руслана Годованого

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі