Суспільство

Житомирські рятувальники повідомляють про спекотну погоду і просять не провокувати

2 July 2016, 12:26

В Україні до 4 липня спостерігатиметься спекотна погода. У південній та східній частинах, Дніпропетровській та Кіровоградській областях в окремих районах утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Про це повідомляє управління ДСНС у Житомирській області.

«На Житомирщині початок липня також залишатиметься спекотним. За інформацією Житомирського гідрометцентру, з 1 по 3 липня температура повітря по області сягатиме  +27...+32 °С. Лише 3 - 4 липня очікується короткочасний дощ, 3 липня ще й грози та місцями шквали 15-20 м/сек. По області переважатиме 4 – й, місцями 3 та 5 класи пожежної небезпеки. Тому рятувальники закликають населення не провокувати виникнення пожеж в екосистемах і з особливою відповідальністю поставитися до питання дотримання правил пожежної безпеки у місцях відпочинку, на узбіччях доріг та під час виконання робіт по господарству», - наголошується у повідомленні ДСНС.

На час пожеженебезпечного періоду забороняється:

розводити багаття в лісах та лісопосадках, заїжджати на територію лісового фонду,

палити, кидати у лісі та лісопосадках та у суху траву непогашені сірники і недопалки;

випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на земельних ділянках, що безпосередньо прилягають до лісу.

«Не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше не підпалюйте їх. Залишаючи місце відпочинку, приберіть після себе побутові відходи. Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101», - нагадує обласне управління ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 27 червня дві пожежні машини гасили загоряння сухої трави у Житомирському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі