Місто

Житомирські копи ділилися враженнями за 100 днів роботи та пригощали дітей «фірмовим» тортом

2 July 2016, 13:50

100 днів роботи патрульної поліції міста Житомира відзначали 2 липня. В цей день житомирські копи приймали вітання від рідних та колег, підводили підсумки і будували плани. Керівник патрульної поліції Житомира подякував підлеглим за службу і зазначив, що попереду у них багато роботи.

«Ви – молодці, ви дуже продуктивно працювали на протязі цих 100 днів, На протязі 100 днів вашого становлення ви звикали до умов служби, але ви не повинні забувати, що наша основна задача – це зробити наше місто найбезпечнішим на території всієї України, а також всього європейського простору. Ми повинні для цього наполегливо працювати, вкладати усі свої сили і всю свою душу в нашу нелегку роботу», - сказав керівник управління патрульної поліції м. Житомира Олександр Гуменюк.

Поліцейські не приховують, що ці 100 днів стали для них новим етапом життя. Також вони розповіли, що житомиряни звертаються у поліцію не лише у випадку ДТП або небезпеки, а й просто коли не знають, куди звернутися зі своєю життєвою проблемою.

«Враження дуже позитивні, є відчуття, що ми робимо корисну справу, відчувається віддача від населення, а це – найголовніше. Був випадок, коли наш 110-й екіпаж рятував пташеня, яке випало з гнізда. По лінії 102 надійшов виклик, що випало пташеня і потрібно його рятувати», - розповів патрульний  Сергій Ковчан.

«Бувають дуже смішні, забавні історії, ми теж допомагаємо. Було таке, що прийшов виклик на 102 – виявилося, що діти закинули м’яч на верхівку дерева: «Допоможіть, будь ласка, от в Америці, ми знаємо, що там допомагають, а ви можете допомогти?». Довелося лізти на дерево, дістали м’яч, батьки дякували. Ще був цікавий випадок, коли хлопець приїхав з області, він з бідної родини, хотів вступити тут у Житомирі, але за кілька днів розгубився, не розрахував з грошима, не врахував можливості та свої сили і просто сидів дуже засмучений на асфальті. Патруль зупинився, запитали, що трапилося, він розповів свою історію, ми його нагодували своїми бутербродами, відправили на маршрутці додому. І він сказав: «Ви змінили мою думку, я був впевнений, що в цій країні нічого не поміняється». Ось з таких дрібниць починається все», - розповіла інспектор патрульної поліції Олександра Сімакова.

Також поліцейські розповідають, що досить часто їм доводиться виїздити на виклики, пов’язані з сімейними конфліктами і їх засмучує, коли свідками сварок стають діти.

Саме дітям копи приділили найбільше уваги, відзначаючи 100 днів роботи – малятам дарували подарунки і частували «фірмовим» тортом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі