Місто

Представники вірменської діаспори передали допомогу для маленьких пацієнтів Житомирської обласної психіатричної лікарні

2 July 2016, 17:40

Пральна машина, телевізор, офісні стільці і ще безліч подарунків – з такими гостинцями до пацієнтів дитячого відділення Житомирської обласної психіатричної лікарні завітали представники Спілки вірмен України та Житомирської обласної общини вірмен «Еребуні».

«Сьогодні ми відвідали першу обласну психоневрологічну лікарню, саме дитяче відділення для того, щоб принести наші подарунки. Ми бажаємо всім нашим дітям по всій країні і взагалі по всьому світу тільки здоров'я. Якщо діти будуть здорові, то й у дорослих все буде добре», - каже виконавчий директор ГО «Спілка вірмен України» Давид Мкртчян.

«Чому саме цей заклад? Тому що всі діти однакові, але знаємо, що тут є більше проблем, ніж в інших лікарнях дитячих. Тому ми вибрали саме це відділення і постаралися зробити все для того, щоб у дітей було все найнеобхідніше для розвитку і для комфорту», - зазначив голова ГО «Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» Саргіс Мартиросян.

Працівники не приховують своєї радості. Меценатам вручають подяки, а також вироби їх вихованців.

«Я дуже вдячна вам, дорогі гості, за те, що ви підтримали наше відділення, яке за останні роки вчинило великий прорив. Було докладено дуже багато зусиль і матеріальних, і духовних, щоб змінити умови перебування діток в цьому відділенні, для того, щоб відкрити двері, стати більш відкритими, доступними, щоб нас не боялися, щоб не лякало слово "психіатр", Ми, як фахівці, розуміємо, що чим раніше ми виявимо проблему, чим раніше ми почнемо боротися з усіма проблемами, включимо батьків, всю сім'ю в рішення проблем, тим краще буде прогноз і тим більше можливостей у дітей з особливими потребами повернутися в суспільство. Велике вам спасибі», - сказала в. о. головного лікаря Житомирської обласної психіатричної лікарні №1 Ірина Гриньова.

Завідуюча відділенням проводить екскурсію відремонтованими кімнатами і розповідає, меблі, іграшки та розвиваюче обладнання – усе придбане благодійниками. Ще зовсім недавно усе тут знаходилося у жахливому стані. Близько двох років тому у відділенні почали робити ремонт, але щоб його закінчити, потрібно більше мільйона гривень.

«Що стосується ремонтних робіт, то ремонт проводиться за кошти обласного бюджету, розпочатий ремонт у жовтні 2014 року, Залишилося завершити зовсім небагато - одну третину відділення, але вона надзвичайно важлива ця частина - це та частина, де діти перебувають цілодобово і нам конче необхідно завершити це будівництво в теплий період часу. Те,що зробили депутати 6-го скликання, які розпочали це будівництво - це величезний плюс, але його треба завершити. Наші діти - не гірші за дітей з інших областей. У нас сьогодні величезна потреба в лікуванні цих дітей, величезні черги», - каже завідуюча дитячим психоневрологічним відділенням Житомирської обласної психіатричної лікарні № Тетяна Шевченко.

Зараз у відділенні перебуває 49 дітей з порушеннями розвитку та психічними розладами. Медики та батьки маленьких пацієнтів сподіваються, що влада таки виділить кошти на закінчення ремонту. А представники вірменської діаспори переконують – вони і надалі будуть опікуватися проблемами особливих дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі