Місто

У Житомирі пройшла щоквартальна конференція Спілки вірмен України

5 July 2016, 11:23

Проблеми та досягнення общин вірмен з різних куточків України обговорили на щоквартальній конференції Спілки вірмен України 1 липня. Голова Спілки Вілен Шатворян розповідає, такі зустрічі допомагають спільно вирішувати ті проблеми, які постають перед вірменськими общинами в різних регіонах нашої держави.

«Обговорювати ми будемо наші насущні проблеми. На жаль, їх стає все більше і більше в зв'язку з ситуацією в країні. Вислухаємо абсолютно всі області, тому що сьогодні збираються всі представники, і будемо приймати якісь рішення. Відповідно звернемося, напевно, з якимись проханнями до місцевої влади. І відповідно з якимись пропозиціями, якщо ми зможемо бути чимось корисними. Все як завжди», - каже Голова Союзу вірмен України Вілен Шатворян.

Голова Житомирської обласної общини вірмен «Еребуні» Саргіс Мартиросян каже, приймати сьогоднішню зустріч для житомирських вірмен – велика честь, бо дата проведення квартальної конференції співпала з днем заснування Спілки вірмен України.

«Сьогодні співпало так, що п'ятнадцятиріччя від дня заснування союзу вірмен, сьогодні п'ятнадцять років. Тобто ми відзначаємо день народження, п'ятнадцятиріччя в Житомирі. Це дуже велика подія і запрошені дуже поважні гості», - зазначив голова ГО «Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» Саргіс Мартиросян.

Участь у конференції взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Вірменії в Україні Андранік Манукян, голова Української єпархії Вірменської апостольської церкви єпископ Маркос Оганесян, заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Наталія Рибак та перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький. Гості конференції звернули особливу увагу на те, що вірмени України вже не раз допомагали українському народу і будуть продовжувати це робити.

«Сьогоднішня зустріч дуже важлива, так як в цьому році виповнюється 15 років Союзу вірмен України. І сподіваємося, що милістю Божою Союз вірмен України буде втілювати свої ідеї на розвиток вірменських громад України. І ще раз підтверджуючи цим, що вірмени є не в ряду національних меншин, а є невід'ємною часткою суспільства», – каже голова Української єпархії Вірменської апостольської церкви єпископ Маркос Оганесян.

Учасники конференції обговорили найважливіші проблеми з якими стикаються вірмени в Україні та нагородили відзнаками представників общин, яким вдалось досягнути успіхів у важкі для країни часи. Члени Спілки вірмен України також звернулись до місцевої влади та попрохали сприяти у будівництві вірменської церкви в місті Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі