Місто

Водія житомирської маршрутки, який ображав маму загиблого бійця, звільнили з роботи та врятували від самосуду

5 July 2016, 15:43

На військовому кладовищі 5 липня велелюдно – кілька десятків людей прийшли, щоб підтримати Світлану Абрамович, яка щодня провідує могилу свого єдиного сина Артема. Військовослужбовці, активісти і волонтери обурені – маму бійця 30-ї бригади, який два роки тому загинув у бою на Донеччині, образив водій міської маршрутки №33. Жінку, яка поверталася додому з кладовища, він змушував заплатити три гривні попри те, що вона пред’явила посвідчення, яке надає їй право безкоштовного проїзду.

«Він повертається і дуже голосно, на всю маршрутку каже:. «Де ви понагрібали цих посвідчень «родина загиблого»? Далі витягує якесь посвідчення, перед носом помахав і продовжив, «Я його ніде не показую і не користуюся ним, як ви». Я думала, що поки буду виходити, що він попросить вибачення – ні», - розповідає Світлана Абрамович.

Після того, як активісти надали розголосу цій справі, вибачатися за водія приїхав представник фірми-перевізника.

«Я не хочу вибачень. Вони ж не знають, що у нас поховані хлопці. Я хотіла про кожного розповісти. Як я свого сина три місяці шукала там в Донецьку, а через 9 місяців тільки поховали. Побачивши те поле, яке повністю порите «Градами» було, і ті 2 танка, які моя дитина зупиняла там. І коли його з-під башти вигребли через три місяці. Єдиний. Онуків не залишилося», - плаче Світлана Абрамович.

Усе це мама загиблого бійця хотіла розповісти тому водію, який соромив її перед пасажирами, але він не приїхав.

«Ми проводимо перевірку зараз. Водій даного транспортного засобу звільнений з роботи», - сказав представник перевізника Микола Наумчук.

Звільнивши водія, перевізник не покарав його, а врятував від самосуду – кажуть ветерани АТО, які ще вчора чекали його на кінцевій зупинці.

«Йому вчора просто пощастило. Хлопці хотіли роздерти його. Мені, як людині, просто «по барабану» чи посадять мене, за неї, за нього, за цих хлопців, які тут лежать. Я ці маршрутки спалю», - емоційно пояснював представнику перевізника ветеран АТО Едуард Мальований.

Активісти пояснюють, їм просто увірвався терпець, бо мало не щотижня водії принижують і ображають родичів загиблих бійців, вимагаючи платити за проїзд.

«Найбільш прикро, що сідаю в 11 маршрутку минулого тижня. З квітами їду на кладовище до дитини. Я йому показую посвідчення сім'ї загиблого, а він говорить: у мене таких, як ти, знаєш скільки за цілий день? Даєш 3 грн., просиш зупинити біля кладовища, і йдеш до дитини», - каже мама загиблого військовослужбовця Наталія Дульчик.

«І люди не заступаються, люди не заступаються. У нас немає сімей загиблих, у нас немає хлопців загиблих, що є військове кладовище», - плаче Світлана Абрамович.

Представники міської ради, які теж приїхали, щоб розібратися у конфлікті, обіцяють ще раз нагадати перевізникам про права пільговиків.

«Підприємство має розібратися з даним водієм, він працювати на цьому підприємстві не буде вже з сьогоднішнього дня, а я особисто проконтролюю, щоб на інших підприємствах міста Житомира він теж не працював. Те, що в наших силах – поінформувати і забезпечити, щоб такі ситуації більше не повторювалися, це ми обов'язково забезпечимо», - сказав заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Активісти попереджають: наступного разу замість мирних розмов вони заблокують рух маршруток. А рідні загиблих планують об’єднуватися і звертатися до суду, вимагаючи покарати недобросовісних перевізників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі