Культура

На фестивалі «Бандерштат» делегація з Житомирської області покаже виставку про героїв та світлини з АТО

5 July 2016, 15:55

До Луцька на фестиваль «Бандерштат» 5-7 серпня поїде делегація із Житомирської області, у складі якої журналісти, громадські активісти та учасники АТО. На фестивалі будуть представлені дві виставки: «Герої Поліського краю» та світлини з АТО.

Про це на прес-конференції 5 липня розповіла депутат обласної ради Олена Галагуза.

«Ми вже почали формувати делегацію, поїде до 10 осіб,  вже відомо, що це будуть журналісти та місцеві патріоти, які вже мають певні доробки, а також учасники АТО. Хочу наголосити на тому, що будуть дві такі виставки спеціальні: це «Герої Поліського краю», ми хочемо пропагувати Житомирщину як героїчний край. Ця виставка поєднує в собі історію декількох поколінь, там буде і гетьман Іван Виговський, і націоналіст, поет, археолог Олег Ольжич, і сучасні наші герої: це бійці 30-ї, 95-ї бригад і Небесна Сотня, тому що ми знаємо, що є втрати і з Житомирської області. Друга виставка світлин, автором її є журналіст і також учасник АТО Сашко Крижанівський. Вже відомо 5 учасників делегації, деякі ще додадуться. Хочу наголосити на тому, що ми їдемо туди не тусити, цьогоріч ми хочемо донести до гостей та учасників «Бандерштату», хто така Житомирська область, що це не просто область, через яку проїжджають, коли їдуть в Київ чи Львів, а сюди треба приїздити, зупинятися, знайомитися з історією нашого краю і багато чого цікавого і класного можна дізнатись. Цього року все більше людей виявляє бажання взяти участь у фестивалі», – сказала Олена Галагуза.

Для участі представників Житомирської області у фестивалі з обласного бюджету виділено 8 тисяч гривень.

«Ми математично все вирахуємо, щоб, по-перше, всім було комфортно, щоб квитки придбати Житомир-Луцьк, Луцьк-Житомир, щоб  добові були, і не виключено, що в цю вартість може бути включене виготовлення роздрукованих матеріалів для виставки», – розповіла Олега Галагуза.

Організатори ведуть перемовини про участь у фестивалі відомих людей.

«Вікових обмежень немає, від найменшого до найбільшого, кожному там цікаво і є чим зайнятись. Цей фестиваль є універсальним як для молоді, так і для сімей митців. Ведемо перемовини про участь в фестивалі відомих людей. З тих, хто попередньо підтвердив участь, це Віталій Шабунін та Тарас Тополя, лідер гурту «Антитіла». Цього року на фестивалі буде декілька локацій, так званих «малих сцен», – зазначив технічний директор фестивалю Богдан Бальбуза.

Цього року фестиваль «Бандерштат» відбудеться 5-7 серпня у Луцьку.  Вартість квитків – 400 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в минулому році на фестиваль «Бандерштат» до Луцька їздили житомирські АТОшники.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі