Події

В одному з сіл Житомирської області на ботулізм захворів чоловік, який їв м’ясні консерви

6 July 2016, 13:49

До новоград-волинського інфекційного відділення 4 липня потрапив чоловік, який вживав консерви домашнього приготування.

Про це повідомляє Державна санітарно-епідеміологічна служба Житомирської області.

«Мешканця одного із сіл Новоград-Волинського району госпіталізовано в інфекційне відділення Новоград-Волинського міськрад ТМО з підозрою на ботулізм. Хворий перебуває у стані середньої важкості. У вогнищі триває санітарно-епідеміологічне розслідування. Під ймовірним джерелом токсикоінфекції підозрюється паштет печінковий свинячий, консервований в домашніх умовах. Вживали підозрілий продукт 4 особи, один з них захворів. Клінічний матеріал хворого направлено на дослідження до ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанпідслужби України». Заключний діагноз буде встановлено після результатів лабораторних досліджень. У вогнищі інфекції проведено роз’яснювальну роботу», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі Державної санітарно-епідеміологічної служби України зазначають, що вже є результати лабораторного дослідження.

«У результаті епідеміологічного розслідування з’ясовано, що чоловік напередодні з 28 червня по 1 липня вживав у їжу паштет із свинячої печінки домашнього приготування. Крім хворого підозрілий продукт вживало ще троє осіб, які не мають проявів захворювання. За ними встановлено медичне спостереження. Паштет був виготовлений у січні нинішнього року у домашніх умовах у селі Марушівка Житомирської області. Залишки продукту вилучені та знищені. Ботулізм підтверджені», – зазначає прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2016 року у Житомирі на ботулізм захворів хлопець, який їв м’ясні консерви домашнього приготування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі