Місто

Робоча група перевірить шкірзавод, від якого, за словами житомирян, йде нестерпний сморід

6 July 2016, 21:19

 Важке повітря та нестерпний сморід –  на погану екологічну ситуацію в районі вулиць Промислової та Козятинської місцеві жителі скаржаться вже давно. Але, за словами людей, в останні два місяці дихати стало ще важче, кажуть: винні нові власники шкіряного заводу.

«Мені вже 35 років, я там живу, то відстійниками там так ніколи не тхнуло. А зараз так тхне, що, я ж кажу: ти поїв, виходиш і тягне на рвоту. Це не те що запах, там сморід», - скаржиться місцевий мешканець Сергій Ванюха.

«Колись шкіряний завод був на Смолянці, такого запаху не було, а зараз нас просто додушують так, що там неможливо дітей вивести на вулицю, маленькі діти народилися, то на ранок вкриваються плямами», - додає Раїса Мосійчук.

Щоб перевірити скарги місцевих мешканців на підприємства «Ізоват» та «Естрелла», у міській раді створили робочу групу.

«Воно стосується не тільки вулиць Промислова, Козятинська та прилеглих сіл: Клітчин, Лука, Слобода, але ця проблема йде вже в середину міста. І коли говорять, що з документами все нормально, то ми знаємо як ці документи малюються. Я не хочу зараз натякати, але всі ми живемо в Україні і, на жаль, корупція ще нікого не оминула. Може там помилилися раптом, але треба однозначно щось робити, щоб люди не страждали, бо це вже до маразму доходить», - обурюється член робочої групи, депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза.

За словами начальника Житомирського водоканалу, стоки, які йдуть зі шкіряного заводу, в нормі і сильного смороду мати не можуть. Проблему з відстійниками, від яких іде запах, керівник підприємства пообіцяла вирішити.

«Самі для себе робили забори в охоронній зоні, все відповідає нормі. Я згодна, що специфічний запах, я згодна, що це неприємний запах, ми там всі працюємо. Я просила в людей: дайте місяць і до 5 серпня, я вам обіцяю, що буде єдиний в Україні купол над відстійниками. Ви хотіли нових інвесторів – ми прийшли, але ви нас виживаєте. Я згодна, що є запах, але це ненормальне ставлення», - наголошує директор ТОВ «Фірма Естрелла» Оксана Головаченко.

Втім, домовитися між собою місцевим жителям, підприємцю та членам робочої групи не вдається, у прес центрі починають переходити на особистості. Після сварок вирішують: роботу підприємства члени робочої групи мають перевірити – 7 липня відвідають виробничі площі шкіряного заводу, а якщо знайдуть істотні порушення, то готові призупинити роботу підприємства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі