Місто

У міськраді обговорюють питання забруднення довкілля житомирським шкірзаводом

6 July 2016, 17:30

У Житомирській міській раді 6 липня зібралася робоча група, яка обговорює питання забруднення довкілля шкірзаводом.

Розпорядження «Про створення робочої групи з вивчення питання дотримання вимог санітарного та природоохоронного законодавства ТОВ «Фірма Естрелла» і ТОВ «Обіо»  5 липня 2016 року підписав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«З метою перевірки фактів, викладених депутатом Житомирської обласної ради Галагузою О. В. та численними зверненнями мешканців міста, щодо порушення вимог санітарного та природоохоронного законодавства в ході здійснення виробничої діяльності ТОВ «Фірма Естрелла» ( вул. Промислова, 1/154) та виробничим підприємством філії «Житомирських завод ізоляційних матеріалів ТОВ «Обіо» ( вул.. Промислова, 6) відповідно до ст.. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Створити робочу групу з вивчення питання дотримання вимог санітарного та природоохоронного законодавства в ході здійснення виробничої діяльності ТОВ «Фірма Естрелла» та ТОВ «Обіо» та затвердити її склад згідно з додатком», – йдеться у розпорядженні.

У своєму блозі на Житомир.info депутат Житомирської облради Олена Галагуза написала, що мешканці вулиць Промислова, Козятинська, прилеглих сіл Лука, Клітчин, Слобода, Станишівка скаржаться на нестерпний сморід, який, за їхніми словами, іде зі шкірзаводу.

«Чомусь екологи та чиновники роками не помічають загрозу довкілля, яка шириться із шкірзаводу. Завод знаходиться на території колишнього «Хімволокна». Мешканці вулиць Промислова, Козятинська, прилеглих сіл Лука, Клітчин, Слобода, Станишівка скаржаться на нестерпний сморід, який, за їхніми словами, іде зі шкірзаводу. Ця проблема стосується і вже мікрорайонів вокзалу та Польової. Проте на підприємстві невдоволеним натякають, що просто так їм публічність не минеться. «Ви нє думалі, што могут прійті работнікі і сказать, што ви нє дайотє ім работать? А ета кримінал», - почула я в’їдливу репліку інженера», – написала Олена Галагуза.

Подробиці дивіться  у сюжеті 

Як повідомляв Житомир.info, напочатку червня 2016 року у Романівському районі Житомирської області селяни вийшли на протест проти підприємства, яке виробляє вугілля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі