Культура

Цьогорічний фестиваль «Пісенний спас» імені Шинкарука у Житомирі буде міжнародним

7 July 2016, 16:41

19 серпня у Житомирі відкриється ll Міжнародний мистецький фестиваль «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука, який триватиме 3 дні.

Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі у Києві розповіла голова оргкомітету фестивалю «Пісенний спас» Ірина Шинкарук.

«Фестиваль триватиме три дні на оновленому критому майданчику літнього театру на 1800 місць у житомирському міському парку культури і відпочинку. До пісенного конкурсу запрошується молодь 14-35 років з усього світу. Змагатимуться вони у трьох номінаціях: «Виконавець естрадної пісні», «Авторська пісня і пісенна поезія» і «Конферансьє», - зазначає видання.

Зі слів Ірини Шинкарук, український співак Олександр Пономарьов долучиться до журі і виступить на заключному гала-концерті. Також ведуться перемовини з «Пікардійською Терцією», Татьяною Піскарьовою, Артемом Кондратюком, Ніною Матвієнко, Мар’яною Гаденко та Анатолієм Гнатюком.

«Окрім пісенного конкурсу планується автограф-сесія, створення літературної алеї і розпис жовтого фортепіано прямо під відкритим небом», – додав голова організації «Студентський клуб» Володимир Виговський.

Мета фестивалю – підтримка молодих артистів і створення сприятливих умов для реалізації їхнього творчого потенціалу.

Заповнити анкету учасника усі зацікавлені можуть на сайті фестивалю. Для тих, хто не зможе позмагатися за перемогу у конкурсі, всі три дні буде працювати вільний мікрофон.

Як повідомляв Житомир.info, в 2015 році житомирська «Ракушка» не вмістила всіх глядачів фестивалю ім. Шинкарука.

Ірина Шинкарук

Володимир Виговський

Житомир.info за матеріалами Українського кризового медіа-центру

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі