Місто

Робоча група з’ясовувала причину смороду, який поширюється зі шкірзаводу в Житомирі

7 July 2016, 17:57

Щоб з’ясувати причину неприємного запаху в районі вулиць Промислової та Козятинської, на який скаржаться місцеві мешканці,  на територію шкірзаводу 7 липня приїхали члени робочої групи Житомирської міської ради.  Члени групи оглянули матеріали, з якими працює підприємство, обладнання, виробничі лінії та очисні споруди заводу. За словами заступника Житомирського міського голови Олександра Фещенка, наразі видно, що підприємство проводить реконструкцію будівель та очисних споруд, але при цьому не зупиняє процес виробництва.

«Попередньо, те, що я бачу зараз: люди придбали підприємство, яке раніше працювало, так як я зрозумів. Але технічний процес не те, щоб застарілий, а взагалі не відповідав нормам і вимогам часу. Люди роблять реконструкцію. Я так розумію, що люди повинні були виготовити проект, це те, що вони зробили, призупинити виробництво, зробити всі будівельні роботи, ввести в експлуатацію. Повинно відповідно, бути перевірено, що вони виконали, отримати дозвіл на початок виробництва і тоді вже працювати», - каже заступник мера Житомира Олександр Фещенко.

Депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза каже, про якісь висновки робочої групи поки говорити зарано.

«Вони говорять, що не збираються призупинити процес. Ми сьогодні виїхали вивчити ситуацію, робоча група ще буде окремо сідати і говорити. Вони просили вибачення за ті безпідставні образи, які вони висловлювали в мій бік, але я сказала - вибачайтесь перед громадою. Адже разом із робочою групою мав приїхати місцевий мешканець - Сергій. І він не приїхав, тому що зранку взяв своє немовля і поїхав в поліклініку. Бо дитина, після учорашніх викидів, знову вкрилась плямами. Бо я говорила, що всі люди, і зокрема діти скаржаться на алергію», - каже депутат облради Олена Галагуза.

Представники власників підприємства визнають – дійсно з території заводу поширюється специфічний та неприємний запах, але обіцяють його усунути.

«Ми працюємо на цьому місці два місяці. Тут взагалі не було ні очисних споруд, нічого. За два місяці повністю зроблені очисні споруди, ви бачите, що проводяться ремонтні роботи, будівельні роботи. На даний час наше основне завдання - вчора на нараді були визначені терміни і ми будемо будувати саркофаг, так званий, з фільтрами, які будуть повністю прибирати цей запах. Запах з технічної сторони ми приберемо. Цей запах буде ліквідовано. І, я думаю, проблема місцевих мешканців буде вирішена», - каже представник власника підприємства Володимир Михалевич.

На підприємстві переконують, що другу чергу очисних споруд закінчать до вересня, а саркофаг, який усуне неприємний запах, буде готовий вже в серпні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі