Місто

Будівництво автозаправки біля Бердичівського мосту у Житомирі продовжують, обіцяють звести опорну стіну

8 July 2016, 15:55

Тони піску, будівельні матеріали та техніка - роботи над автозаправкою на схилі перед Бердичівським мостом продовжуються. Після скарг сусідів майбутньої заправки на те, що будівельні роботи можуть призвести до зсуву ґрунту і їх будинки заваляться, роботу зупинили. Міська влада взяла будівництво на контроль,  власники ж пообіцяли встановити підпірну стіну. 

 «Ми ж, витративши гроші на придбання ділянки, на проект і на будівництво станції, теж зацікавлені, щоб їх цими забудовами зверху не засипало, логічно? Невже це не зрозуміло?», - каже представник власника Вадим Фомін.

Під час виїзної наради представників Житомирської міської ради виявилося, що забудовник вже досяг  домовленостей з власником сусіднього будинку.

«Опорна стіна обов’язково має бути. Просто вони спочатку планували будувати її зі своєї території, але так як вони вже вирили до межі, а заднього ходу немає, їм тепер доведеться зносити три моїх будівлі, заїде важка техніка. А якщо я не погоджуся, стіни не буде  і пройдуть дощі то де я буду жити? Тут? Чи в Сухомлина в приймальні, як я вже казав? Все, що зноситься, буде відновлено заново», - розповів власник будинку на схилі Леонід Строганов.

А от деякі мешканці багатоповерхівки, що знаходиться неподалік, все ще категорично проти будівництва, кажуть, підпірна стіна не допоможе.

«Цьому будинку 48 років, у нього вже такий стан, розумієте… Там ще за радянських часів було порушено технологію будівництва і в нього тепер близько 59 тріщин і будь-які струси, ви ж розумієте, на користь йому не підуть. Ви ж розумієте, що таке опорна стіна: вона стала, тут звільнили частину ґрунту, що буде далі відбуватись? Рух ґрунту все одно буде. Навіть, коли вже буде опорна стіна, якісь мікрозсуви все одно будуть, вони ж не можуть гарантувати, що тут не буде мікрозсувів. Вони собі завтра в Чугуєво поїдуть і в нас навіть не буде кому пред’явити претензії, ви ж розумієте», - обурюється мешканець будинку на Бальзаківській, 12 Костянтин Міллер.

Працівники ж запевняють: зсувів ґрунту немає. За безпекою слідкують за допомогою звичайного тахеометра, а всі дані реєструються у журналі.

«Руху ґрунту немає. Якщо міліметр навіть, то це може бути помилка техніки», - запевняє майстер Василь.

За результатами наради встановили, що домовленості з міською радою забудовник виконує, але поки що, частково.

«Я досі не бачу початку робіт по зведенню підпірної стіни. Це вкрай важливо. Можливо, є об’єктивна затримка, але я б просив, що якщо ми щось затверджуємо на робочій групі, в тому числі і ваші представники говорять про якісь строки, бажано, щоб вони дотримувались. Стосовно приладів, які фіксують відхилення, я так розумію, що щодня будуть передаватися показники, я хотів би бачити ці показники в себе щодня», - повідомив перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

Представник власника запевняє, що зсувів ґрунту не буде, а перші сваї для підпірної стіни  планують залити вже за кілька днів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі