Місто

У Житомирі на майдані Корольова пенсіонер оголосив голодування

9 July 2016, 12:44

У Житомирі на майдані Корольова під стінами обласної адміністрації з 8 липня літній чоловік оголосив голодування. Вже близько 13 років пенсіонер Олександр Меньшиков з села Нова Василівка Житомирського району вимагає від місцевих служб виконати ремонт будинку, в якому двічі була пожежа.

«У 2003 році в моєму будинку була пожежа в наслідок якої були пошкоджені підлога, двері та домашні речі. Висновок у них був – необережне поводження з вогнем. У мене був незаконно обрізаний газ і світло, померла дружина, і я мав якось отоплювати будинок взимку. Біля буржуйки впав і втратив свідомість, і загорілося одіяло. Друга пожежа сталася у 2007 році через те, що будинок підпалили діти. Було розслідування і нічого не знайшли, ніяких доказів підпалу. Згоріла веранда, дах згорів. Від влади не було ніякої допомоги після моїх звернень. У 2008 році суд ухвалив перше рішення стосовно бездіяльності РДА і соцзахисту, потім це рішення було незаконно відмінене, були судові розгляди і у 2011 році вже кінцево, було прийнято, щоб РДА виконала капітальний ремонт.

Я сюди прийшов з вимогами та оголосив голосування, щоб районна адміністрація виконала згідно рішення суду капітальний ремонт. Зараз я живу, де прийдеться. А ще я хочу, аби суд притягнув до відповідальності тих осіб, які згідно ухвал мали зробити ремонт. Зараз іде досудове слідство, але воно щось затягується з 2013 року і ніяк питання це не вирішується», – розповів Олександр Меньшиков.

Також чоловік наголосив на тому, що з обласної адміністрації до нього ніхто не виходив.

«Я прийшов сюди у п’ятницю, 8 липня, о другій годині дня, з обласної адміністрації до мене ніхто не виходив. Приходили з поліції. Питали чи є у мене дозвіл і все», – розповів пенсіонер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі