Події

Голова громадської організації «Дістало!» вимагає від прокуратури та поліції прозорого розслідування смертельної ДТП в Малині

10 July 2016, 15:45

Голова Всеукраїнської громадської організації «Дістало!» Віталій Журавський звернувся до прокурора Житомирської області Любомира Війтовича та начальника головного управління Національної поліції в Житомирській області В'ячеслава Печененка з вимогою взяти під особистий контроль та забезпечити справедливе розслідування смертельної ДТП в Малині.

У розпорядженні Житомир.info є лист-звернення Віталія Журавського.

«...Унаслідок даної ДТП одна із пішоходів, 18-річна дівчина померла в кареті швидкої допомоги, інша, місцева жителька, була доставлена до реанімаційного відділення Малинського ТМО з тілесними ушкодженнями.

Зі слів мешканців Малина за кермом вказаного автомобіля був колишній працівник правоохоронної системи, який підло та цинічно, уникаючи покарання спочатку вмовив свою дружину перекласти вину за скоєний злочин на себе, заплутавши цим слідство та витримавши час, щоб не здавати кров на аналіз проміле, а в подальшому вмовив іншу особу визнати безпосередню причетність до вказаного ДТП, відвівши слідчих від підозри на свою адресу. А тому у місцевої громади виникла підозра відносно того, що  Шапаренко Андрій Анатолійович як колишній міліціонер, використовуючи свої  дружні зв’язки з представниками правоохоронної системи, впливаючи на слідство може уникнути кримінальної відповідальності за тяжкий злочин, що є неприпустимим.

На прохання мешканців Малина звертаємося до Вас, як до гарантів реалізації антикорупційної політики в нашій державі, додержання принципів верховенства права і пріоритетності інтересів людини з вимогою забезпечення здійснення прозорості, доброчесності, справедливості, невідворотності покарання винних, та безпосереднього контролю у розслідуванні вказаного вище кримінального провадження», - йдеться у зверненні Віталія Журавського.

Як повідомляв Житомир.info,у Малині Житомирської області затримано колишнього працівника міліції, який на пішохідному переході збив двох дівчат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі