Політика

У Житомирському районі за підтримки депутата відбулося театралізоване дійство

12 July 2016, 12:15

Днями у с. Ліщин Житомирського району святкували народне свято Івана Купала. Хоча дощ і став на заваді планам організаторів гуляння, та ніщо не змогло попсувати настрій людей.

«Ми планували організувати театралізоване дійство під відкритим небом. Однак, через погодні умови довелося перенести усі заходи у сільський будинок культури. Та настрій це нікому не зіпсувало. Ми влаштували свято прямо у глядацькому залі. Присутнім дуже сподобалося і я дуже радий, що все вийшло на краще», - сказав один із організаторів і спонсорів свята, голова фракції ВО «Батьківщина» Володимир Кропивницький, депутат від округу.

Театралізоване дійство відбувалося не лише на сцені, просто посеред глядацького залу «виросло» дерево, яке дівчата вбирали у стрічки, співаючи традиційних пісень, водили хороводи. Глядачі не лишилися осторонь та із задоволенням долучилися до вистави.

«Після театралізованого дійства ми організували концертну програму. Запросили виступити оперну співачку, житомирянку, лауреата міжнародних і Всеукраїнських конкурсів Наталку Зубарєву, місцеві колективи. Всім дуже сподобалося і люди підходили питали, коли наступне свято», - говорить Юрій Вербилюк, організатор дійства та громадський діяч.

Будинок культури також приймав у той вечір місцевий колектив «Ліщинонька», народний вокально-інструментальний ансамбль «Капелюх» із Коростишева, співака і музиканта Михайла Ткача, акордеоніста Юрія Малярчука із Житомира.

 До слова сказати, не лише мешканці села Ліщин мали нагоду отримати задоволення від святкування. Громади сусідніх Станішівки, Пісок, Луки також отримали запрошення на участь у дійстві.

За словами місцевих жителів, сільський будинок культури давно не бачив такого розмаху, а люди прагнуть до справжньої, якісної музики. Завдяки оргкомітету Ліщинівської сільської ради, громадської організації «Ліщин» та за підтримки депутата обласної ради Володимира Кропивницького свято вдалося, і організатори планують продовження культурних традицій щорічно. 

Прес-служба Володимира Кропивницького

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі