Місто

Команда Києво-Могилянської бізнес-школи 6 днів вивчатиме феномени Житомира

12 July 2016, 18:09

Команда Києво-Могилянської бізнес-школи–учасники програми Presidents’ MBA (магістерська програма для власників бізнесу) та топ-менеджмент бізнес-школи впродовж 6 днів працюватимуть у Житомирі в рамках виїзного навчального модулю. З 11 по 16 липня учасники будуть досліджувати феномени Житомира, занурюватимуться у бізнес- та культурне середовище регіону і працюватимуть над стратегічними ініціативами розвитку Житомира.

«Чому ми в Житомирі? 6 днів група з більш ніж 20 людей, власники бізнесів з усієї України представники Києво-Могилянської бізнес-школи 24 години на добу і так до суботи включно, будуть вивчати Житомир. Ми вивчаємо різні аспекти, співпрацюємо з владою, з бізнесом, з інтелігенцією, з політиками, з представниками більш широкого радіусу за межами адміністративних границь, вивчаємо різні аспекти міста. Чому? Тому що наразі стоїть питання змінити Україну, змінити життя в Україні, за це взялася група лідерів, в тому числі ви знаєте лідера міста Житомира і його команду», - розповів заступник декана Києво-Могилянської бізнес-школи з МВА-програм В’ячеслав Геращенко.

Перш ніж визначити, на чому ми можемо позиціонуватися, треба спершу покопатися в ДНК міста, цього всього вчить Києво-Могилянська бізнес-школа. Неможливо стати столицею літакобудування, якщо у нас в історії десь цього не було. В той же час, коли ми аналізували ДНК Житомира, це вільне місто, Магдебурзьке право в Житомирі було раніше ніж в Києві чи у Львові, місто ремісників, у нас досить сильно розвивалося ремесло. Потім виникла кілька фабрик. У нас зараз чотири італійські фабрики, які займаються пошиттям взуття в Житомирі. Щотижня 12 фур взуття їде з міста Житомира за кордон. Для ряду київських брендів пошиття проводиться в місті Житомирі. У нас є всі підстави, щоб у Житомирі сформувався взуттєвий кластер. Не просто під брендом італійської фабрики, яка насправді шиється в Житомирі, а у нас можливо з'явиться свій бренд. Той же бурштиновий напрямок, напрямки напівдорогоцінних ювелірних виробів. Нам не важливо де видобувається бурштин: це Житомирська, Волинська чи Рівненська область. Якщо в Житомирі буде виробництво, яке буде займатися переробкою цих ювелірних виробів, якщо сформується бренд «Житомирський бурштин», робочі місця і весь прибуток буде осідати в Житомирі та Житомирській області. Передумови до цього є, 2 години тому тут сиділи представники китайської компанії, яка зараз розглядає майданчик для виробництва ювелірних виробів на 300 робочих місць. Це китайська компанія яка володіє 150 магазинами. Вони зацікавлені і наше завдання не пустити їх в Рівне, і не пустити їх до Луцька», - розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі