Суспільство

Шеф-кухар «Старої Губернії» Нугзар про секрет справжнього шашлику, Саакашвілі та сімейні цінності

14 July 2016, 09:00

Дорога до «Старої Губернії» недовга – всього лиш 15 км від центральної площі Житомира, але житомиряни добре знають, що відпочинок душею для всієї сім’ї – головна ідея і цінність ресторанного комплексу. Постійні гості люблять і цінують кухню «Губернії», і, здавалося, що здивувати гостей не так то просто. Однак, ресторан вчергове подарував приємний сюрприз для цінителів смачної і незвичайної кухні.

Цього разу «Стара Губернія» дарує житомирянам справжній смак Грузії - блюда справжньої грузинської кухні від шеф-кухаря Нугзара, з його харизмою, акцентом і любов’ю до кожної страви.

Шеф-кухар комплексу Нугзар родом із Тбілісі, і все своє життя присвятив грузинській кухні. Його колеги кажуть, що він просто закоханий у свою роботу і це взаємно. Коли людина кайфує від того, що робить, то і виходить все на відмінно. Він саме така людина.

Нугзаре, розкажіть про особливості грузинської кухні і чим вона вирізняється?  

Особливість нашої кухні у її натуральності. Продукти і приправи – все натуральне. Я 23 роки куховарив у ресторані «Інтурист» у Тбілісі, проте доля склалася так, що півроку тому мене запросили до Житомира, в «Стару Губернію». Грузинська кухня дуже складна, з великим асортиментом. У Житомирі, наприклад, немає жодного кухаря, який би сповідував справжню грузинську кухню. Турки вчать як готувати грузинські страви, а це неправильно.

Я готую все: суп харчо, чашашулі, чакапулі, чкмерулі, тальман, кмирулі (смажене кукурузне курча в молочно-часничному соусі), абхазуру (ковбаски з фаршу телятини і граната), люля-кебаб з телятини і баранини, класичний грузинський салат. Ну і само собою м’ясо на відкритому вогні – шашлик.

На питання про секрет справжнього грузинського шашлику Нугзар засміявся і відповів, що це питання лишить собі.

Секрет гарного шашлику  - чиста і відкрита душа. Тоді і шашлик вийде добрий. Найголовніше для справжнього шашлику – м’ясо. Доброму м’ясу не потрібно ні масло, ні вино, ні вода. Вино і вода для бастурми, туди і вино, і вода, і цибуля додається. А якщо людина хоче справжній грузинський шашлик, м’ясо маринується у сухих травах.

У нас в Україні багато ваших земляків. І дуже популярні особистості. Як ви ставитеся до Саакашвілі?

Моя справа – працювати, політикою я не займаюся. Для мене головне, щоб мої гості були задоволені і в гарному настрої. Люди задоволені – я задоволений. Кожний банкет для мене – як показовий виступ. Я особисто все готую сам, від початку і до кінця. Бо якщо овочі абощо буде порізано не так як потрібно – це погано. А хто буде їсти – Саакашвілі чи хто-небудь іще – неважливо. Для мене головне аби моя праця не пропала і людям сподобалося.

Нехай приїжджають, спробують. Все буде на найвищому рівні. Все буде добре. Всім смачного.

Час сплинув швидко, зі сторони печі донісся п’янкий аромат свіжого шашлику і Нузгар став прощатися, бо робота для нього – це його життя.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі