Події

У Житомирській області неповнолітньому злодію пом’якшили міру покарання

14 July 2016, 10:04

14-річному жителю Володарсько-Волинського району, який разом з поплічником в 2015 році обкрадали обійстя селян, замість місячного арешту присудили рік іспитового терміну і півроку позбавлення волі.

Про це 13 липня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Апеляційну скаргу Коростишівської місцевої прокуратури щодо неправильного застосування закону України при призначенні покарання неповнолітньому задоволено апеляційним судом Житомирської області. Вирок суду першої інстанції скасовано та постановлено новий вирок – позбавлення волі строком на 6 місяців з іспитовим терміном один рік. Йдеться про те, що 14-річний житель Володарсько-Волинського району у 2015 році, разом з іншою особою (матеріали стосовно якої виділені в окреме кримінальне провадження), скоїли декілька крадіжок. Зокрема, проникнувши увечері до господарської будівлі односельчанина, викрали три велосипеди, електропилку та інше майно, завдавши матеріальних збитків на загальну суму понад 2,5 тис. грн», - інформує прокуратура.

За результатами судового розгляду, у якому державне обвинувачення підтримувала Коростишівська місцева прокуратура, неповнолітньому винесено покарання у виді 30 днів арешту.

У прокуратурі пояснюють: оскільки застосування до неповнолітніх такого виду покарання, як арешт, передбачено лише після досягнення ними 16-річного віку, прокуратура оскаржила вирок суду в апеляційній інстанції, якою призначено умовний термін покарання.

Як повідомляв Житомир.info, днями в Черняхівському районі Житомирської області двоє братів за одну ніч проникли до 4 будинків

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі