ДОПОМОГА

Десятирічна житомирянка потребує термінової операції на хребті, батьки просять допомоги

15 July 2016, 09:02

Вона старанно виводить літери та пише слова. Втім через хворобу змушена робити це не за шкільною партою, а вдома. Десятирічній житомирянці Ілоні Гончаренко у квітні 2016 року лікарі поставили страшний діагноз: «ідіоматичний правосторонній S-подібний сколіоз грудно-поперекового відділу хребта IV ступеня». Зараз хребет дівчинки викривлений на 85 градусів. Мама Ілони згадує, хвороба в доньки почала прогресувати приблизно чотири роки тому.

«Порок у нас виявив лікар у два з половиною роки. Ми викликали «швидку», бо у нас була ангіна, і сказали, що у нас такий порок. Ми поїхали в 2011 році прооперувались в «Охмадиті». І потім у нас став цей сколіоз прогресувати. Їздили в «Охмадит» до професора. Прогресує, кривить нас все більше і більше. Був 20 градусів, 30 градусів, в минулому році був 45, а це за рік на 40 градусів і в нас тепер 85 градусів», - розповідає мама дівчинки Людмила Гончаренко.

Викривлення хребта вкрай негативно впливає на внутрішні органи маленької Ілони. Через хворобу дівчинка не може нормально їсти і її мучать болі.

«Судоми, на Станишівку «швидка» завозила. Їсть погано, вчора поїла і вирвала все. Воно ж стискає все: і шлунок, і підшлункову. «Швидка» завезла туди, думали, що може є апендицит, але ні. Це через сколіоз, який пережимає всі внутрішні органи», - каже Людмила Іванівна.

Київські медики можуть допомогти 10-річній Ілоні, але на операцію потрібно близько 150 тисяч гривень. В цю суму входить ціна імплантів та гроші необхідні на складний процес післяопераційної реабілітації.

«Діти в подвір'ї є такі, що обзивають її і горбатою, і горбокоником, і що в тебе горб росте. Інші можуть піском насипати і набити. Але є такі діти, що заступаються за Ілону, бо вона ж така як всі. Мусимо терпіти цю Божу кару», - ледь стримуючи сльози розповідає мама десятирічної Ілони.

Якщо вдасться зібрати необхідну суму коштів, то Ілона Гончаренко матиме шанси на одужання. Усі, хто хоче і має можливість допомогти дівчинці, може перерахувати кошти на рахунок її мами Людмили Гончаренко.

№ КАРТКИ ПРИВАТБАНК – 4149 4978 0145 8250,

ОТРИМУВАЧ – ГОНЧАРЕНКО ЛЮДМИЛА ІВАНІВНА (МАМА).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі