Політика

Фракції Опозиційного блоку Житомирщини підтримують ініціативу партії зірвати плани влади по знищенню власних громадян, – Юрій Павленко

16 July 2016, 09:27

Підвищення тарифів на опалення і гарячу воду з 1 липня стало Рубіконом, заявляє керівництво Опозиційного блоку. Вже до цього комунальні платіжки були важким тягарем для людей, але з новими цифрами оплатити їх стало неможливо. Рахунки за комунальні послуги тепер будуть складати 45% доходів середньої родини, а це не залишає людям можливості навіть для забезпечення необхідного мінімуму.

Опозиційний блок вважає таке становище неприпустимим. У зв'язку з цим виконком партії прийняв рішення зобов'язати фракції  Опозиційного блоку в радах всіх рівнів ініціювати питання про мораторій на підвищення тарифів до приведення їх у відповідність з доходами людей.  

«Нинішнє підвищення тарифів економічно не обґрунтоване, - прокоментував рішення партії народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко. - Для опалення будинків досить українського газу, який не може коштувати стільки ж, скільки імпортний. Якби Укргазвидобування продавало б свій газ в Німеччині, то його ціна на україно-словацькому кордоні склала б 84 дол. США за тис. кубометрів, в той час як в тариф закладено ціну газу як товару 185 дол. за тис. кубів.

Окрім того  не підвищення тарифів не обґрунтоване і соціально.  За офіційними даними, реальний  дохід жителів нашої Житомирщини, визначений з урахуванням цінового фактора, у минулому році порівняно з попереднім зменшився майже на 20 %. Ми маємо рекордне безробіття, маємо майже 8 млн боргів по зарплатах, маємо неконтрольовану ситуацію з цінами, які продовжують зростати (в області - приблизно на 5% з початку року). У той час як мінімальна пенсія в країні складає 1130 гривень, а мінімальна зарплата - 1450 гривень, за опалення та гарячу воду звичайної двокімнатної квартири потрібно буде викласти 2420 гривень, а загальний рахунок за ЖКГ складе 3100 грн в місяць. З чого люди мають оплачувати квитанції з позахмарними цифрами за «комуналку», якщо їм нема за що купувати харчі і ліки?  Влада заспокоює людей словами про субсидії, але це неправда. У бюджеті не закладені в потрібному обсязі гроші на субсидії. З необхідних 70 млрд грн, закладено лише 35 млрд грн. Тому вже зараз влада шукає будь-які причини, щоб відмовити людям в допомозі, а потім забрати їх квартири.

На нас чекають страшні осінь і зима. Це необхідно зупинити. Опозиційний блок звернувся до судів, щоб скасувати тарифи. Ми внесли в парламент проекти постанов про мораторій на зростання цін на комунальні послуги. Фракції Опозиційного блоку Житомирщини на усіх рівнях підтримують ініціативу партії зірвати плани влади по знищенню власних громадян».

14 липня на позачерговій (одинадцятій) сесії Житомирської міської ради. депутати фракції Опозиційного блоку одноголосно підтримали проект рішення про мораторій на підвищення тарифів житлово-комунальних послуги від 1 липня. 

 «Бідність, безробіття, війна, зневіра і відсутність перспективи змін на краще. Це сумні реалії сьогоднішнього дня українців, до яких з 1 липня додалося чергове нововведення влади – комунальний зашморг.  З чого люди мають оплачувати квитанції з позахмарними цифрами за «комуналку», якщо їм нема за що купувати харчі і ліки? З самого початку тарифної війни влади з власним народом Опозиційний блок заявив, що буде використовувати всі законні способи, щоб привести тарифи у відповідність з доходами людей», - наголосила керівник фракції Опозиційного блоку у Житомирській міській раді, голова міської партійної організації Наталія Леонченко, коментуючи на прохання журналістів позицію фракції щодо голосування за мораторій на підвищення тарифів житлово-комунальних послуги від 1 липня. Наталія Леонченко також зауважила, що боротьба проти тарифів має вестися виключно у правовому полі, без популізму і само піару, з залученням провідних фахівців у галузі економіки, юриспруденції.

«Лише тоді вона буде мати практичний результат, спрямований на реальну підтримку найменш соціально захищених українців», - наголосила політик.

Прес-служба Житомирської обласної організації Опозиційного блоку

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі