Економіка

Для проведення весняно-польових робіт житомирські аграрії взяли кредитів на 105 млн грн

18 July 2016, 14:45

У Житомирській області для проведення комплексу весняно-польових робіт суб’єкти господарювання АПК залучили 105 млн грн кредитних ресурсів.

Про це повідомляє управління агропромислового розвитку облдеражадміністрації.

«За оперативною інформацією управлінь та відділів агропромислового розвитку райдержадміністрацій в Житомирській області у продовж півріччя поточного року суб’єктами господарювання агропромислового комплексу області для проведення комплексу сільськогосподарських весняно-польових робіт залучено кредитних ресурсів 105 млн грн., що на 6 млн грн більше відповідного періоду минулого року. Середньозважена відсоткова ставка протягом відповідного періоду складає 21,2 -27,0 відсотків», - інформує агроуправління.

Найбільше кредитних ресурсів на комплекс сільськогосподарських робіт для придбання засобів захисту рослин, мінеральних добрив, паливно-мастильних матеріалів, запасних частин для ремонту сільськогосподарської техніки залучено підприємствами Бердичівського та Ружинського районів.

«На виконання Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 300 (із змінами) визначено механізм використання коштів, передбачених Мінагрополітики у державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів», які спрямовуються суб’єктам господарювання агропромислового комплексу на часткову компенсацію відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами. В управління агропромислового розвитку облдержадміністрації працює конкурсна комісія, яка приймає заявки та відповідні документи від товаровиробників за встановленою Мінагрополітики формою», - нагадують в управлінні агропромислового розвитку.

До конкурсної комісії вже подали документи 34 підприємства, які мають право на отримання компенсації за кредитами, передбаченими у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів. Даними підприємствами отримано компенсації шляхом здешевлення кредитів на загальну суму 952 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, за перший квартал 2015 року в Житомирській області суб’єкти господарювання АПК залучили 62,2 млн грн кредитних ресурсів із середньозваженою відсотковою ставкою 20,3%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі