Події

У селі під Житомиром після пожежі в приватній садибі поліція виявила замасковані теплиці з коноплями

19 July 2016, 10:03

У селі Катеринівка Житомирського району після гасіння пожежі в одному з домогосподарств поліцейські виявили дві добре сховані теплиці з близько 700 рослинами конопель.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«18 липня близько 8 години ранку до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку у с. Катеринівка Житомирського району. На місці події після гасіння вогню з’ясувалось, що в оселі ніхто не проживав, а господар домогосподарства навідувався сюди кілька разів на тиждень. На момент пожежі його не було, тож потерпілих немає», - інформує поліція.

Поліцейські встановили, що власником садиби є 40-річний житель Житомира. За словами односельців, він придбав будинок близько 2 років тому і займався його ремонтом та розведенням домашньої птиці.

«Як виявилось, більше всього чоловіка приваблювала віддаленість садиби та безлюдність довколишніх хат-пусток, адже насправді він вирощував не гусей і качок, яких завів для відводу чужих очей, а коноплі у значних масштабах. У домогосподарстві, схованому за щільною огорожею, було облаштовано дві теплиці з сучасними системами вентиляції, штучного освітлення та зрошення. Стороння людина, випадково зайшовши на подвір’я, не могла помітити за господарськими будівлями, обтягнутими подвійним шаром спеціальної плівки, приміщення, обладнані насосами, вентиляторами, показчиками температури та іншим електронним устаткуванням», - розповідає поліція.

У ході огляду домогосподарства поліцейські виявили близько 700 рослин конопель. Частина з них знаходились у розпліднику і були кількатижневими, інші, – уже висаджені в окремі ємності, досягали двохметрової висоти. Тут же десятками складовані мішки з міндобривами та штучним ґрунтом.

Попередньо, пожежа сталася через несправність в електропроводці теплиць, можливо, спричинену грозою.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Такі дії караються ув’язненням на термін від 3 до 7 років, - інформує поліція. 

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області пенсіонерка з дочкою виростили маку на 650 тисяч гривень.

Фото ГУ Нацполіції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі