Політика

Хто з нардепів-мажоритарників від Житомирської області лідирує за кількістю зареєстрованих законопроектів

19 July 2016, 12:38

У першому півріччі 2016 депутатами-мажоритарниками від Житомирської області було зареєстровано 113 законопроектів.

Про це повідомляє громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області Жанна Чмут.

«Шість народних депутатів, яких було обрано до ВРУ у одномандатних виборчих округах Житомирської області, у першому півріччі 2016 року зареєстрували 113 законопроектів, усі законопроекти розроблялись у співавторстві з іншими народними обранцями. Лише 24 із 113 законопроектів були розроблені у комітетах, до яких входять нардепи», - інформує представник ОПОРИ.

Найактивнішим був Олександр Ревега (Бердичівський округ, фракція партії «Блок Петра Порошенка») – за шість місяців він розробив у співавторстві 38 законопроектів, 6 з яких відносяться до відання комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, членом якого він є.

Другий показник законопроектної активності мають два депутати – Борислав Розенблат (від м.Житомир, фракція партії «Блок Петра Порошенка») та Павло Дзюблик (Малинський округ, фракція партії «Народний Фронт») розробили по 19 законопроектів.

Розенблатом були подані законопроекти, розроблені у співавторстві з іншими нардепами. П’ять з цих законопроектів розроблені у комітеті з питань промислової політики та підприємництва, до складу якого входить народний обранець. Дзюблик теж розробив усі законопроекти у співавторстві. Два з цих законопроектів відноситься до комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, членом якого він є.

Третій показник законопроектної активності – у Віктора Развадовського (Чуднівський округ, депутатська група «Воля народу»), яким у співавторстві було розроблено 16 законопроектів, 5 з яких відноситься до комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, членом якого він є.

У члена депутатської групи «Воля народу» Володимира Литвина (Новоград-Волинський округ) теж 16 законопроектів, усі – у співавторстві, п’ять з яких відносить до комітету з питань науки і освіти.

Володимиром Арешонковим (Коростенський округ, фракція партії «Блок Петра Порошенка») у період з січня по червень 2016 р. було подано 5 законопроектів, один з яких відносить до комітету з питань Регламенту та організації роботи ВРУ, членом якого він є.

За інформацією сайту Верховної Ради, лише за тиждень, з 12 по 19 липня, надійшло 186 законопроектів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі