Влада

Сесія Житомирської облради 21 липня не розглядатиме питання створення КП «Бурштин Полісся»

20 July 2016, 16:21

Питання створення комунального підприємства «Бурштин Полісся» не розглядатимуть на сесії облради, яка відбудеться 21 липня. Таке рішення ухвалили на погоджувальній раді 20 липня. Пропозицію вніс голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

«Вчора відбувалася бюджетна комісія і продемонструвала, що сьогодні нема одностайності у депутатському корпусі, в тому числі з питання створення комунального підприємства «Бурштин Полісся». Є дуже багато питань і щодо законодавчого врегулювання, і до того, як ми сьогодні будемо впроваджувати, як будемо рухатися конкретно, покроково з термінами, з конкретними відповідальними особами щодо тієї чи іншої дії, щоб дійсно КП «Бурштин Полісся» запрацювало. Тому я просив би і вніс би за пропозицію перенести розгляд питання КП «Бурштин Полісся» на наступну сесію», - сказав Машковський.

Після цього до присутніх депутатів звернулася голова облради Анжеліка Лабунська.

«Робота депутата заключається не тільки в тому, щоб один раз на три місяці приїхати на сесію. Треба готувати питання, розглядати їх. Проект рішення про створення підприємства на сайті обласної ради висить з березня місяця, і коли ви, дивні люди, мені кажете, що я його в очі не бачив, я не зобов’язана їх кожному направляти. Ви всі кажете, що ви всі за, що треба робити, і вчора на бюджетній комісії ми домовилися про те, що ми в 10 годин збираємося у мене в кабінеті для того, щоб сьогодні на президії винести узгоджене питання. Всі керівники фракцій з’явилися в 11-40. Ми порадилися, у нас було 20 хвилин, ми теж вирішили відкласти це питання, але створити робочу групу. Підійдіть серйозно,тому що статут у такому вигляді, як він є, за 20 хвилин його не можна обговорити і прийняти рішення. Я вважаю, що статут такого підприємства повинен бути завізований керівниками всіх фракцій», - сказала вона.

Після короткого обговорення, коли депутати були готові голосувати за перенесення питання про створення комунального підприємства, Анжеліка Лабунська попередила що утримається від голосування.

«Я вас не розумію. Сьогодні президент України виступає, каже, що потрібно терміново врегульовувати це питання, виступає генеральний прокурор, що треба терміново врегульовувати це питання. Ми всі знаємо, що це є велика проблема і ви добре знаєте, що є заява міністра екології, який визнав сам і сказав, що сьогодні не треба приймати додаткового законодавства для того, щоб урегулювати питання видобутку бурштину. Так, дійсно, є проблеми в постанові кабінету міністрів, але треба було звертатися, створивши юридичну особу, а тоді починати рухатися. А якщо ми будемо митників, Деканоїдзе запрошувати в Житомирську обласну раду, то ми якраз років через 100 може щось і приймемо. Я категорично проти залучення представників інших органів. Це створення комунального підприємства. Це питання депутатів обласної ради і обласної адміністрації, як виконавчого органу», - сказала вона.

Після цього депутати проголосували і більшістю голосів підтримали пропозицію. Ілля Смичок, який голосував за перенесення розгляду цього питання, звернувся до Анжеліки Лабунської.

«Я хочу прокоментувати позицію «Радикальна партія» , не знаю, чому ви утрималися, але наша позиція - легалізація видобутку не тільки бурштину, а всіх надр, які є на території Житомирської області, ми готові підтримувати, голосувати, але в дані ситуації, складений статут і підхід до цього питання воно ще в сирому вигляді. Тому ми маємо дійсно створити робочу групу. Я доводжу нашу позицію, чому ми проголосували за перенесення. Анжеліка Вікторівна, як представник «Батьківщини» утрималась, щоб завтра не розказували, що «Радикальна партія» проти легалізації, то я доводжу, що ми за легалізацію, але підійти треба серйозно і не подавати у сирому вигляді створення цього підприємства», - Сказав Смичок.

Нагадаємо, на 21 липня заплановане проведення чергової сесії Житомирської обласної ради.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська облрада підготувала новий проект про КП «Бурштин Полісся» - змінили умови призначення керівника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі