Влада

Житомирська міська рада буде приймати рішення без обговорення, Цимбалюк назвала це «узурпацією влади»

21 July 2016, 10:32

Чергова сесія Житомирської міської ради 21 липня о 10.30 приступила до розгляду питань порядку денного. Питання будуть голосувати без обговорення.

Першим питанням на сесії міської ради будуть розглядати виділення земельних ділянок учасникам АТО. Таку пропозицію депутати підтримали одноголосно.

Депутати також «підняли» кілька питань в першу частину порядку денного, зокрема: про присвоєння  звання «Почесний громадянин Житомира» Короткій С.М. та про затвердження концепції та створення індустріального парку «SMOKOVKA».

Після затвердження порядку денного в цілому слово взяв голова фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Мойсеєв.

«Хотів би, щоб ми, Наталія Михайлівна (Чиж, секретар міської ради) підготували статистику, як депутати ходять на депутатські комісії. А потім ті, що не ходять, починають тут виступати, минула сесія, на якій було чотири питання розтягнулася на чотири години. Пропоную питання приймати без обговорення: є пропозиції комісій, погоджувальної ради, поставили на голосування і все», - сказав Юрій Мойсеєв.

За пропозицію Мойсеєва проголосували 23 депутати. Після цього слово взяла голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк.

«Згідно Регламенту, депутати мають отримати папки з усіма матеріалами за вісім днів до сесії. Особисто я отримала у п’ятницю. А ви зараз говорите про те, що питання приймати без обговорення. Але є такі питання, які комісії не розглядала. Взагалі те, що зараз відбулося, це голосування – це жахливо. Це, що сьогодні відбулося, такого прецеденту узурпації влади не було навіть при Януковичу», - наголосила Цимбалюк.

Мер Сергій Сухомлин запевнив, що ті питання, які не розглядалися на комісіях, на сесії розглядатися не будуть. Юрій Мойсеєв повідомив, що Любов Цимбалюк пропустила більше 50% засідань комісій.

На сесії присутні 38 депутатів з 42. В опублікованому порядку денному чергової сесії Житомирської міськради було 80 питань.

Подробиці дивіться у сюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі