Політика

Віталій Журавський: Не змінять тарифи – буде біда

21 July 2016, 13:51

Місто Черняхів Житомирської області сколихнув масовий протест проти стрімкого підвищення комунальних тарифів. Під районну адміністрацію та районну раду за ініціативою громадської організації “Дістало!” вийшли сотні людей, невдоволених подорожчанням вартості “комуналки”, що в умовах тотального зубожіння населення, за мізерних зарплат і пенсій є непосильним тягарем для населення.

Збурені люди висунули депутатам місцевих рад одну єдину вимогу - ініціювати позачергові сесії та ухвалити звернення до Кабміну і Президента з вимогою скасувати Постанову Кабміну про необґрунтоване підвищення тарифів. Організатор акції - громадська організації «Дістало!» - у якості додаткового аргументу передала в районну раду, селищну раду та райдержадміністрацію відповідне звернення, під яким підписалося майже дві тисячі жителів Черняхівщини.

«Сьогодні завдання №1 – швидко виправити ситуацію, бо інакше це може призвести до непередбачуваних наслідків”, - заявив лідер громадської організації "Дістало!" Віталій Журавський.

Черняхів став черговим районним центром Житомирської області, де за ініціативою громадської організації "Дістало!" місцеві мешканці вийшли на протест проти грабіжницьких тарифів. Подібні акції нині відбуваються по всій країні.

Реакція місцевих чиновників на справедливу вимогу людей виявилася прогнозованою: голова районної ради Іван Бовсунівський, побачивши людей, хутко щезнув, а на появу голови районної державної адміністрації Павла Ігнатенка чекати довелося досить довго. Коли ж він нарешті з'явився, то одразу накинувся на людей, звинувативши присутніх в тому, що вони “приїжджі з Києва”. Більше того, на прохання черняхівців поставити свій підпис під зверненням проти підвищення тарифів, відповів категоричною відмовою. 

Прес-служба громадської організації “Дістало!”

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі