Політика

«Самопоміч» у разі незадовільного звіту екоінспекції вимагатиме звільнення керівника

22 July 2016, 10:46

На сесії Житомирської обласної ради 21 липня депутати з фракції «Об’єднання “Самопоміч» порушили ряд актуальних питань, які вимагають негайного реагування. Так, не перший рік житомирянам дошкуляє сморід із шкірзаводу. З цього приводу були написані скарги до Державної екологічної інспекції у Житомирській області, Міністерства екології та природних ресурсів України як від імені депутата обласної ради Олени Галагузи, так і мешканців, підприємств.

За словами Олени Галагузи, екологам варто припинити давати відписки, а почати працювати задля громади.

«Екологи мусять збагнути, що їхні «листи щастя», що тримають на контролі, колись проведуть перевірку на підприємстві, нікого не влаштовують. Тому наша фракція ініціювала заслухання звіту екологічної інспекції в області і хоче почути конкретні результати. Якщо звіт буде незадовільний, вимагатимемо звільнення керівника»,  - прокоментувала депутат.

Також резонанс викликало питання внесення змін до регламенту обласної ради, за яке проголосувала більшість депутатів. Віднині можна голосувати шляхом роздачі депутатам списків переліку питань, де вони у письмовій формі висловлюватимуть свою позицію (за/проти/утримався). Категорично проти такого рішення виступили фракції «Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода» та Радикальної партії Ляшка, на чию думку це є свідченням узурпації влади. 

«Де має бути таке голосування: у сесійній залі чи в окремих кабінетах? Саме це і викликає занепокоєння, адже у такому разі не буде обговорень проектів рішень, що можуть прийматися фактично кулуарно. Ми, представники трьох фракцій, не виключаємо, що оскаржимо ці зміни у регламенті в суді, оскільки це грубе порушення принципу публічності», - наголосив лідер фракції «Об’єднання “Самопоміч» в обласній раді Віталій Ейсмонт.

Також Віталій Ейсмонт закликає депутатів виважено вивчити питання щодо створення комунального підприємства обласної ради, яке займатиметься видобутком бурштину та інших надр.

«Однозначно бурштиновій мафії потрібно покласти край. Але ні в якому разі мафію не можна допускати до створення комунального підприємства. Тому це питання наразі не розглядалося, а на час винесення у сесійну залу має бути досконально вичитаним і таким, що врахує насамперед інтереси громади, а не посадовців», - зауважив депутат Ейсмонт.

Прес-служба фракції «Об’єднання “Самопоміч» у Житомирській обласній раді 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі