Політика

У Малині відбувся чемпіонат України з радіокерованих пілотажних моделей

26 July 2016, 13:50

У Житомирській області, на базі Малинського аеродрому, відбувся щорічний Чемпіонат  України з радіокерованих пілотажних моделей F3А. Досвідчені спортсмени та юніори із різних куточків України та Білорусії, приїхали показати свої здібності у радіокеруванні  літаками та поборотися за особисту першість у даній категорії моделей.

Організатором же цьогорічного Чемпіонату став малинчанин Андрій Недашківський, який є також і керівником дитячого авіамодельного гуртка. Його роботу по підготовці змагань та саме місце проведення, високо оцінили запрошені судді, хоча порівнювати дійсно було з чим. Так, задля популяризації даного виду спорту, змагання проходять у різних містах України, серед яких і міста-мільйонери, такі як Київ, Харків, Одеса тощо. Не дивлячись на таку серйозну конкуренцію, Малин приємно вразив як членів журі так і самих спортсменів. 

Олександр Роговий, головний суддя Чемпіонату України 2016 з радіокерованих пілотажних моделей F3А:

«Самый главный критерий у нас – это хорошая полоса. Полоса здесь отличная. Для безопасных полетов тут очень приличная територия. Организация тоже хорошая. В принципе, по 10бальной шкале оценивания - это 8-9».

Учасників змагання журі оцінювало також досить серйозно та відповідно до міжнародних стандартів.

Олександр Роговий, головний суддя Чемпіонату України 2016 з радіокерованих пілотажних моделей F3А: «Во-первые – качество пилотирования моделей и качество выполнения фигур. Сюда входит: артистичность, геометрия выполнения фигур, дальность от пилота до модели. То есть, по-нашему говоря «держать зону». Пилотажная зона ограничена. Оценивают пилота 5 судей».

Одним із учасників змагання став киянин Юрій Роговий. За його плечима безліч перемог та звання «майстру спорту по F3А». За словами Юрія, рецепт успіху простий: моральна підготовка та концентрація.

Юрій Роговий, майстер спорту по F3А (пілотажні моделі літаків): «Я думаю, это моральная подготовка и концентрация. У нас спорт немного похож на стрельбу: твой результат (очень во многом) решает концентрация во время старта, именно на период полета. Ну и конечно же тренировки, без них ничего не будет. Но тренировки не всегда совпадают с выступлением. То есть, полет на тренировках иногда может быть лучше, а на выступлениях хуже за счет нервов и возможно не подходящего морального состояния».

На відкриття Чемпіонату завітав і народний депутат України Павло Дзюблик, який на постійній основі допомагає місцевому авіамодельному гуртку та підтримує юних спортсменів.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Взагалі, дуже радісно, що такого рівня змагання, тобто Чемпіонат України 2016, проходить безпосередньо у Малині. Мені приємно, що є Андрій, який популяризує такий вид спорту у Малині. Ми, у свою чергу, його підтримуємо. І взагалі, це дуже добре, коли є певні хобі, і діти живуть тим, що будуть літаки та намагаються ними управляти.  Це дуже добре».

Також народний обранець зазначив, що буде сприяти тому, щоб проведення такого рівня змагань у Житомирській області, зокрема у Малині, набуло постійного характеру.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Ми тільки що спілкували із заступником міського голови, і я думаю, що на наступний рік, ми посприяємо тому, щоб у достатній мірі виділили фінансування цього авіамодельного  гуртка. І взагалі, потрібно робити все, щоб таке дійство відбувалося більш масово, щоб сюди приходили і батьки з дітьми, адже це здоровий спосіб життя. Ми ж, будемо робити все для того, щоб прославляти нашу Житомирщину і Малинщину зокрема».

Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі