Події

У Житомирській області горять післяжнивні залишки та суха трава

31 July 2016, 13:13

У Житомирській області пожежники ліквідовують загоряння післяжнивних залишків на полях та сухостою.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСЕС в Житомирській області.

«Триває літня спека. Продовжується горіння сухої трави, стерні, сухостою, післяжнивних залишків, соломи. Такі пожежі завдають збитків як людям, так і природним екосистемах. Однією із причин таких загорань, на жаль, і надалі залишається людська недбалість — кинутий недопалок, неконтрольоване спалювання сміття часто призводять до нещастя», - нагадують рятувальники.

29 липня о 21:48 до Служби порятунку «101» Ружинського району надійшло повідомлення про загорання післяжнивних залишків на полі, розташованому на околиці с. Топори, та сухої рослинності поблизу поля.

«До місця виклику оперативно виїхало відділення вогнеборців 21-ї державної пожежно-рятувальної частини. На місці події з’ясувалося, що горять післяжнивні залишки на приватному полі та суха рослинність біля польової дороги загальною площею біля 1200 м.кв. Зусиллями рятувальників о 22:36 пожежа була локалізована, а о 23:55 остаточно ліквідована. Не допущено розповсюдження її за межі площі горіння. Причина виникнення пожежі та заподіяні вогнем збитки встановлюються», - інформує управління ДСНС.

Цього ж дня рятувальниками ліквідовано також займання сухої трави на землях запасу Кочерівської сільської ради, у результаті якої вигоріло 2 гектари сухостою.

За минулу добу рятувальники двічі виїжджали на подібні пожежі. Так, 30 липня о 23:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання стерні на полі поблизу села Врублівка Романівського району.

«Про пожежу повідомили місцеві селяни. На місце події виїхали бійці 26-ї Державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю з'ясувалось, що горять післяжнивні залишки на приватному полі. Зусиллями бійців ДСНС о 23:55 пожежу ліквідовано. Вогнем пройдено 0,5 га стерні. Цього ж дня полум’я бушувало поблизу села Ярунь Новоград-Волинського району. Повідомлення до Служби порятунку «101» надійшло о 23:45. На місце події бійці 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини з’ясували, що горить сухостій на землях запасу Ярунської сільської ради. Площа пожежі склала близько 1 гектара. Зусилля рятувальників були зосереджені в першу чергу на недопущення збільшення масштабів пожежі. Силами вогнеборців о 23:58 загорання було локалізовано, о 00:35 - ліквідовано. Вогнем пройдено 1 гектар сухої рослинності», - йдеться у повідомленні.

Загалом, з початку року підрозділами ДСНС у Житомирській області ліквідовано 115 пожеж в екосистемах, загальною площею 138,13 га.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі