Місто

У Житомирі військові та волонтери беруть участь у квесті на підтримку пораненого десантника

31 July 2016, 16:24

У неділю, 31 липня, в Житомирі відбувається автоквест на підтримку пораненого десантника 90-го батальйону 81-ї бригади Олександра Марченка. Учасниками квесту стали команди 199-го учбового центру ВДВ, військовослужбовці дніпропетровської 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, команда Житомирського військового інституту, волонтери та просто небайдужі житомиряни.

Для участі в квесті необхідно було перерахувати щонайменше 300 гривень на лікування військовослужбовця.

«В нас є важкопоранений десантник 90-го батальйону 81-ї бригади Олександр Марченко і команди автоквесту для участі перераховували кошти на рахунок його дружини, як допомогу, і за рахунок цього вони беруть участь у цьому квесті. В квесті беруть участь дві команди високомобільних десантних військ –  це 199-й учбовий центр ВДВ і гості – 25-а дніпропетровська бригада, а також Житомирський військовий інститут, команди спортсменів, медиків, дві команди волонтерів – Житомирського військового шпиталю і команда волонтерів «Збруя», - розповідає волонтер Марія Уланова.

Завдання для учасників квесту розробляли не надто складні бо більшість учасників грають вперше.

«Ми як організатори розуміли, що це будуть грати хлопці, які грають вперше і ми їм зробили такі легкі завдання. Є система: спеціальний сайт, люди заходять і отримують якусь шифровку, чи ребус, чи гру слів – якесь завдання. Вони мають зрозуміти куди їм йти чи їхати. Інколи це довгі переїзди і використовують автомобіль, інколи це короткі перебіжки. Ось тут у парку ми будемо грати, одразу по секрету скажу (вони все одно побачать це після квесту) – більшість місць буде на мості, під мостом, там буде декілька завдань. Потрібна фізична підготовка, щоб трошки бігати, курити – це для квестера не рекомендовано, і, власне, автомобіль, стабільний Інтернет та мобільний телефон», - каже організатор квесту Денис Слизько.

«Крім того, що вони допомагають пораненому бійцю, вони самі для себе відкривають новий вид діяльності, відпочинку. До того ж, це дуже добра психологічна розрядка і сприяє соціальній адаптації для воїнів АТО, які повернулися зі сходу. Цей квест, ми сподіваємося, допоможе їм адаптуватися до нормального життя і отримати купу нових емоцій», - додає інший організатор квесту Костянтин Кундич.

Всі, хто не зміг взяти участь в автоквесті, але бажає допомогти Олександру Марченку може перерахувати гроші на картку ПриватБанку № 5168 7572 6499 1961, отримувач – Марченко Леся Вікторівна (дружина).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі