Події

Суд зобов’язав житомирянку відремонтувати будинок, який успадкував її неповнолітній син

1 August 2016, 14:45

Богунський районний суд зобов’язав житомирянку попіклуватися про успадковану нею та її неповнолітнім сином частину будинку в Житомирі, який перетворюється на розвалюху.

Про це Житомир.info 1 серпня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Житомирська місцева прокуратура забезпечила участь у розгляді судом позову виконавчого комітету Житомирської міськради до житомирянки про зобов’язання забезпечити збереження у належному стані частини житлового будинку, успадкованого її неповнолітнім сином. Йдеться про те, що на підставі договору дарування від 2009 року матір та її неповнолітній син одержали у власність частину житлового будинку, розташованого в місті Житомирі. Однак мати, всупереч вимогам ст. 177 Сімейного кодексу України, якими зобов’язано батьків дбати про збереження майна своїх неповнолітніх дітей, самоусунулася від виконання свого обов’язку, допустила погіршення стану будинку, унаслідок чого помешкання стало непридатним для проживання», - інформує прокуратура.

Факт було встановлено представниками громадської організації спільно із працівниками служби у справах дітей Житомирської міськради у 2015 році під час обстеження житлового будинку.

«Наразі позовні вимоги задоволено, рішенням Богунського районного суду м. Житомира матір зобов’язано забезпечити збереження у належному стані успадкованого неповнолітнім житла», - повідомляє прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році прокуратура повернула половину будинку хлопцю-сироті з Романівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі