Місто

Мешканці десяти будинків на одній з житомирських вулиць у спеку залишились без водопостачання

1 August 2016, 19:12

В 30-ти градусну спеку збирати воду у відра змушені мешканці одразу десятьох приватних будинків на вулиці Короленка в Житомирі, бо вже кілька днів у їх домівках немає водопостачання. Кілька днів тому вода перестала текти із кранів, згодом з’явилася тоненька цівочка, але повністю постачання не відновилось. Люди розповідають: в таку спекотну погоду дуже важко обходитись без водогону.

«В хаті дуже спекотно, дуже багато людей в мене живе, а зараз взагалі неможливо. Ось доводиться приносити в хату воду відрами і так вирішуємо проблему. А зараз спекотно, потрібно і помитись, і їсти зварити. Я не рахувала скільки відер треба, але дуже багато», - каже місцева мешканка Світлана Луцик.

Люди розповідають: звертались до водоканалу та на «гарячу лінію» міської ради, втім жодних результатів це не дало.

«З 27 числа кожен з жителів цих будинків звертався по телефону аварійної служби, є люди, які зверталися до міськвиконкому з проханням допомогти вирішити нам цю проблему. Але на сьогоднішній день ніяких рухів немає, сьогодні я особисто їздила в «Житомирводоканал», щоб спробувати вирішити нашу проблему. Коли я туди приїхала, то дізналась, що з 1 по 5 число все управління закрито, туди неможливо зайти. Вийшов черговий і сказав: чекайте, після 5 числа вирішать вашу проблему. Я кажу: це неможливо, це з 27 і, припустимо, на 8 число перенести рішення нашого питання – це просто неможливо», - каже Тетяна Ребер.

Люди обурюються, що з минулого тижня комунальні служби не змогли встановити  причини відсутності води та поремонтувати водогін.

«Кам’яний вік. Вже тиждень не можуть виявити причини. Щось забилось, до п’ятниці обіцяли зробити, потім в п’ятницю в кінці робочого дня кажуть: вибачайте, вже з понеділка. Маємо те, що маємо, як казав наш перший президент. Але живемо, як в кам’яному віці. Тиждень служби не можуть нічого зробити», - обурюється Володимир Бомбелюк.

У комунальному підприємстві «Житомирводоканал» розповідають: про проблему знають і намагаються її усунути. Проте складність полягає в тому, що водогінна система дуже стара.

«Це приватний сектор, там десь близько 10-12 будинків без води, або з обмеженою подачею води. Ми займаємось цим питання, лабораторія наша по поривам працювала. Нем ожемо ми знайти, порива якби не видно. Але «відправну точку» знайшли – безпосереднє підключення даної мережі до водоводу. На завтра ми запланували це в роботу, зробимо заміну вузла і далі будемо працювати вже за «ланцюжком». Перед цим ми не сиділи склавши руки: прочистили п’ять колодязів водопровідних, опрацювали врізки, безпосередньо, на будинки та на провулок Короленка. Ми чистили колодязі, щоб можна було поставити трасо-пошукову систему і підключити корелятор для пошуку поривів. Поки що порива на мережі ми не бачимо. Тобто, будемо займатись зараз підключенням і заміною цього вузла в точці підключення», - розповідає головний інженер КП «Житомирводоканал» Федір Гуйван.

Поки у водоканалі шукають причину відсутності води, мешканці вулиці Короленка змушені будуть і надалі збирати воду відрами або купувати її, щоб приготувати їжу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі