Політика

Новий Статут УКРОПу – нове життя партії

2 August 2016, 13:20

Новий Статут – як нове життя. З новими правилами та «законами», писаними патріотами, вже невдовзі розпочне свою роботу Житомирська обласна регіональна парторганізація політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Першого дня серпня, символічно,  пройшла презентація та відкрите обговорення проекту нової редакції Статуту партії УКРОП, в якому взяли участь делегати з районних та міських організацій, а також члени Політради та розробники Статуту.

Присутні обговорили напрямки новацій представленого Статуту, поточну політичну ситуацію в країні та подальший розвиток «Українського об’єднання патріотів - УКРОП».

За словами Олени Галкіної, ідеолога партії, члена ініціативної групи, головними новаціями майбутнього статуту є чітко сформовані фундаментальні цінності, принципи і відповідальність за їх порушення, а також розширені права членів партії, введені механізми соціальних ліфтів та формування кадрового резерву. «Проект нового Статуту партії передбачає абсолютну демократію всередині організації та унеможливлює узурпацію влади», - додала вона.

 «Майбутній Статут партії спрямований на будівництво УКРОПу як партії нового для України типу, яка буде нести в собі демократичні засади, формуватися знизу вверх, а не навпаки. Нова редакція Статуту підвищить роль простих партійців та первинних осередків. УКРОП передбачає запуск дієвих соціальних ліфтів та формування кадрового резерву партії. Наразі партія готується до з’їзду, який відбудеться на початку вересня та закріпить на законодавчому рівні її оновлення за європейськими стандартами», -  запевнив голова Політради Тарас Батенко.

Крім того, серед новацій Статуту – детально прописані процедури, що унеможливлюють узурпацію влади в політичній силі, впровадження внутрішньопартійних праймеріз, нові прозорі процедури прийому в партію та виключення з неї.

Тетяна Пашкевич, голова Житомирської обласної регіональної парторганізації: «УКРОП на Житомирщині є: десь він представлений більше, десь менше, але маючи певний досвід, напрацювання, маючи потужний потенціал та бажання, ми укріпимо позиції як мінімум у тричі. Я впевнена, саме зараз, а не рік тому, УКРОП народжується. І ми з вами – не просто свідки, а частина всього корабля під назвою УКРОП. Хтось втече, в вірні залишаться».

Прес-служба Житомирської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі