Суспільство

На День ВДВ у Житомирській області попрощалися з військовим, який помер у Харківському госпіталі

3 August 2016, 13:40

У День ВДВ, 2 серпня, у Житомирськый області попрощався з військовим Русланом Юсубовим, який загинув в зоні АТО.

Про це повідомляє сайт Бердичівської РДА.

«Трагічну звістку про смерть односельчанина у зоні проведення антитерористичної операції отримали у селі Слободище Бердичівського району 29 липня 2016 року. Загинув Герой, захисник, мужній і відважний воїн – Юсубов Руслан Бакирович. Доля випробовувала Руслана на міць. У ранньому дитинстві він залишився без матері, особисте життя з першою дружиною не склалося. Народився Руслан Бакирович на Одещині 23 грудня 1974 року. По закінченні школи був призваний в ряди української армії, проходив строкову службу у 95-й Житомирській аеромобільній бригаді. Одружився, згодом розлучення, після якого Руслан повернувся на рідну землю – Біляївський район, село Вигода. Та доля кликала його у Слободище. Так, з 2009 року Руслан Юсубов та Зоя Бондар проживали тут у цивільному шлюбі, були щасливими, доки війна не загубила їхні долі. У липні 2015 році Руслан був мобілізований до лав Збройних сил України для захисту і оборони територіальної цілісності держави. Службу проходив в 53-й окремій механізованій бригаді. Бойові побратими згадували загиблого, як відповідальну, дисципліновану та надійну особистість. За свої заслуги він отримував подяки і грамоти від керівництва.

Та, 20 липня 2016 року, під селом Полтавка Донецької області, Руслан Юсубов отримав важке поранення, після якого 9 днів перебував у стані коми у Харківському військовому шпиталі. Лікарі та волонтери докладали максимум зусиль задля порятунку життя воїна, але 29 липня 2016 року його серце зупинилося назавжди. Траурний мітинг та похоронна процесія, під час якої прощалися із захисником, відбулася 2 серпня у с. Слободище Бердичівського району.

Пам’ять про загиблого захисника вшанували хвилиною мовчання, а далі труну з тілом несли на цвинтар повз живий коридор. У глибокій скорботі, на колінах, люди схилили голови, вшановуючи світлу пам’ять, мужність та героїзм ще одного сина України, який не повернувся живим з війни. На кладовищі бойові побратими випустили у повітря автоматну чергу…Вічна пам’ять Герою…Спи спокійно, Руслане…», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у реанімації Харківського військового госпіталю 29 липня помер військовий з села Слободище Бердичівського району Житомирської області Руслан Юсубов. Боєць отримав травми в зоні АТО.

Фото з сайту Бердичівської РДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі