Політика

У День ВДВ президент підписав закон про розвиток українського літакобудування

3 August 2016, 16:12

2 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у частині створення умов для міжнародної кооперації суб'єктів літакобудування та розвитку вітчизняного літакобудування». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив автор проекту закону Борислав Розенблат:

«Особисто для мене, як автора цього закону, житомирянина, дуже приємно, що це сталося у День високомобільних десантних військ. Тепер я точно впевнений, що наша гордість"АНТОНОВ" розправить крила по всьому світу і наша "крилата піхота" отримає нові сучасні транспортні літаки.
Дякую Президенту, колегам-співавторам законопроекту, особливо В. Галасюку, та всім народним обранцям, які проголосували "ЗА"», - зазначив парламентарій.

Документ  був прийнятий Верховною Радою 14 липня 2016 року. Реалізація Закону дозволить підвищити конкурентоспроможність та обсяги виробництва вітчизняної авіаційної техніки, сприятиме залученню нових технологій та інвестицій у проекти українських підприємств і забезпечить створення нових робочих місць:

«Цей законопроект спрощує умови співпраці українських авіабудівників з зарубіжними партнерами. Раніше у цьому питанні ми співпрацювали з країною, яка на цей момент є нашим ворогом. Відтепер наш національний виробник ДП "Антонов" зможе створювати підприємства і будувати літаки не тільки на території України, але й на території держав-партнерів – країн ЄС, Пакістану, Ірану, Індії, Саудівської Аравії тощо. Це дуже важливий крок. Очікується, що закон дозволить до 2020 року залучити в галузь близько 5-10 млрд. грн. інвестицій і збільшити обсяги продажів продукції авіапрому на 20-25%», - прокоментував нардеп.

На цей  час провідний український розробник і виробник авіатехніки ДП «Антонов», що входить з 2015 року в державний концерн «Укроборонпром», відпрацьовує плани спільного виробництва з зарубіжними партнерами, в тому числі багатоцільового транспортного Ан-132, а також літаків нового покоління Ан-148/158/178.

Прес-служба народного депутата Борислава Розенблата

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі