Місто

Після скарг на нестерпний запах на житомирському шкірзаводі встановили купол і фільтри

5 August 2016, 12:15

Купол над одним із відстійників встановили на житомирському шкірзаводі після скарг місцевих мешканців на нестерпний запах. На підприємство неодноразово приїздили депутати і активісти, проблему піднімали на сесії обласної ради, тож керівництво заводу інвестувало мільйон гривень, на будівництво купола і встановлення фільтрів.

Щоб відчути результат 5 серпня на підприємство приїхала робоча група, ініційована міським головою. Представники міської та обласної ради, екологи та санепідеміологи зазначили: хоч різкий запах і досі відчувається, проведені роботи дещо поліпшили ситуацію.

«Об’єктивно вже менше запаху, тому що коли ми вперше сюди прийшли, ми взагалі були шоковані. Я одразу попросила дати мені респіратор і він мені не допомагав. Зараз вже більш-менш можна ходити по території і зрушення є. Ми бачимо, що встановили цей купол, так як і обіцяли 5 серпня, тобто сьогодні, його запустили. Але це лише перша черга будівництва цілого комплексу робіт, які стосуються того, щоб сморід далі не ширився. Реально ми результати зможемо побачити після того, коли підберуть саме той фільтр, який підходить. Але головне - це контроль, як часто його будуть вмикати цей фільтр і наскільки дієвим він буде. Уже будемо дивитися і вести лік з сьогоднішнього дня, чи дійсно ефективний цей фільтр. Якщо ні - я одразу буду повідомляти на завод, щоб вони вживали заходів. Тому що тут вже зрозуміли, що мовчати ніхто не буде і ми будемо робити все, щоб вони дійсно працювали», - сказала депутат Житомирської облради Олена Галагуза.

«В даний момент ми зробили фільтрацію повітря, ми зашили повністю перший відстійник, який видає найбільше запаху, в наступний етап - ми поставимо флотатори, які теж приберуть запах. Я думаю, що це буде готово до 30 вересня. В фінансовому плані це обійшлося близько мільйона гривень. І це не кінець, на завершення робіт знадобиться ще близько 5 млн», - зазначила директор ТОВ «Фірма Естрелла» Оксана Головченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі