Події

У Житомирському районі в річці Гуйва гине риба, екологи кажуть – на дні водойми виявили незрозумілий осад

5 August 2016, 12:34

У річці Гуйва с. Піски Житомирського району зафіксовано мор риби.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Житомирській області.

«До Державної екологічної інспекції у Житомирській області 4 серпня надійшло звернення від органів місцевого самоврядування про масову загибель риби на р. Гуйва в межах с. Піски, Житомирського району. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області спільно з працівниками управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області здійснено виїзд. Факт загибелі риби підтвердився. На воді вздовж берегів р. Гуйва виявлено мертву рибу, а саме окунь, щука, судак, лящ. Відділом інструментально-лабораторного контролю здійснено проби води на вміст забруднюючих речовин, результати яких будуть відомі через декілька днів.  Працівниками управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області відібрано загиблу рибу, яку направлено на експертизу в лабораторію для визначення імовірного забруднення, а також здійснено розрахунок шкоди завданої навколишньому середовищу», – йдеться у повідомленні.

У Державній екологічній інспекції у Житомирській області Житомир.info розповіли, що від риби йде специфічний хімічний запах.

«Було звернення голови сільради, депутатів та членів виконкому сільської ради села Піски, що там гине риба і є якийсь хімічний запах. Ми виїхали і побачили, що там дійсно пішов мор риби, також був якийсь незрозумілий білий осад на річці, на дні. Набрали воду на аналізи, взяли рибу на аналізи. Визвали рибінспекцію. Приблизно, було десь півтори тисячі окунів, щука, судак, багато. Поблизу немає ніякої фабрики. Від спеки вона так гинути не може, адже від неї стояв специфічний різкий запах, все буде видно по аналізам. Через 5 днів будуть результати», – розповів Держінспектор Юрій Літвін.

Як повідомляв Житомир.info, в середині липня працівники Державної екологічної інспекції у Житомирській області обстежили р. Случ та її притоку р. Хомора у Житомирській області та відібрали 13 проб поверхневих вод. За результатами встановлено, що вода в річці Случ у нормальному стані.

Фото ДЕІ у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі