Місто

Житомирські батьки 2 місяці не водять дітей у дитсадок через ремонт харчоблоку

5 August 2016, 12:52

Вихованці житомирського дошкільного навчального закладу №63, недалеко від перехрестя вулиць Київська і Хлібна, вже 2 місяці не можуть відвідувати свій дитсадок через затяжний ремонт.

Про це 4 серпня Житомир.info по телефону розповіли батьки вихованців.

«Два місяці дитсадок не працює, сказали, забирайте дітей, буде реконструкція їдальні. Мали закінчити роботи в цей понеділок, 1 серпня. Телефонуємо – кажуть, ще не готово. Завідуюча була у відпустці, з 4 серпня на лікарняному. Ми зверталися в управління освіти і відділ капітального будівництва міської ради, але їхні пояснення нас не влаштовують. Нам нікуди дівати дітей, батьки на роботі», - розповіли читачі.

Ситуацію прокоментував заступник Житомирського міського голови з гуманітарних питань Матвій Хренов.

«У 63-му дитсадочку проводиться капітальна реконструкція харчоблоку, яка вже повинна бути завершена, але під час ремонту були виявлені незаплановані роботи, які треба виконати. По цьому садочку ситуація непроста, приміщення маленькі, а роботи багато. Двадцять чоловік одночасно зайти не може. До 6-8 серпня підрядник зобов’язався закінчити роботи», - пояснив Хренов.

Зі слів чиновника, подібна ситуація складається і в решті ДНЗ, де проводиться плановий капітальний ремонт. Через необхідність виконувати незаплановані роботи подовжилися терміни здачі об’єктів.

«У деяких випадках дійсно була вина підрядника, по всім об’єктам відпрацювала комісія, строки були скореговані або підтягнуті», - сказав Матвій Хренов.  

Як повідомляв Житомир.info, минулого літа ДНЗ №63 утеплили за європейськими стандартами, а Ольга Фреймут вручила дитсадку срібну нагороду. За два роки влада Житомира збирається утеплити всі школи та дитсадки. У квітні 2016 року батьки вихованців ДНЗ №32 м. Житомира на Богунії скаржилися, що в дитсадку вже третій рік немає гарячої води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі