Події

У Житомирській області хвора на сказ лисиця «погризлася» з собакою, в селі оголосили карантин

5 August 2016, 13:23

Хвора на сказ лисиця «погризлася» з собакою, в селі Табори Баранівського району Житомирської області оголосили карантин.

Про це повідомляє сайт Баранівської РДА.

«Новий випадок виявлення хворої на сказ тварини зафіксовано у с. Табори Баранівського району. У неділю, 31 липня, в одне із сільських обійсть забігла скажена лисиця. Попередньо тварина встигла, як розповідали в селі, «погризтися» із собакою. Є ймовірність, що і не з одним. Миттєво зреагувавши на неадекватну поведінку тварини, сільські мешканці загнали її до хліва та покликали мисливця, який її застрелив. Відразу на місце події виїхала комісія. Було проведено розслідування та відібрано патологічний матеріал від забитої лисиці. Наступного дня отримали висновок експертизи,який підтвердив наявність віруса сказу у тварини. Комісія прийняла рішення визнати неблагополучним щодо захворювання на сказ лисиці с. Табори та прилягаючу до нього територію в радіусі 3 км і ввести карантинні обмеження. Цим же рішенням заборонено на період дії карантинних обмежень промисловий ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання та вивезення.

Затверджено і комплексний план заходів щодо ліквідації захворювання тварин на сказ у цьому населеному пункті. Ним зобов’язано ДП «Баранівське лісомисливське господарство», районну організацію УТМР систематично обстежувати угіддя, де живуть дикі тварини; не допускати на прилеглій до с. Табори території промислового та ліцензійного відстрілу диких тварин; їх відловлювання та вивезення; провести картографію нір лисиць та вжити заходи щодо зменшення популяції лисиць і доведення її до нормативних показників 0,5 – 1 голова на 1000 га угідь; разом із виконкомами місцевих рад провести заходи щодо зменшення кількості бродячих собак та котів.

Лікарня ветмедицини має провести облік собак і котів, які утримуються населенням району та не допускати вивезення за межі неблагополучної території собак і котів», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, житомирська область отримає нову вакцину проти сказу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі