Місто

У міськраді розповіли, як виглядатимуть центральні вулиці Житомира після реконструкції

8 August 2016, 16:34

Про старт реконструкції центральних вулиць Житомира 8 серпня розповіли у міській раді, та показали журналістам, як виглядатимуть вулиці після закінчення робіт.

«Це ініціатива міського голови, яка підтримана депутатським корпусом. Зауважу, що це перша подібна реконструкція центральних вулиць міста за всі роки незалежності України», - сказав перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький, та зазначив, що ремонтні роботи будуть проводитися на відрізку по вул. Київській (від вул. Небесної Сотні до майдану Соборного), по вул. Великій Бердичівській (від Старого бульвару до майдану Соборного) і по вул. Театральній (від Великої Бердичівської до майдану Перемоги).

«Крім реконструкції покриття тротуарів також планується встановити урни, турнікети, зміна рекламних конструкцій», - сказав Олексій Ясюнецький.

«У нас багато реклами вздовж тротуарів, в тому числі є широкоформатна реклама. Пропонується змінити формат реклами, вже повідомлені власники рекламних засобів. Бігбордів не буде вздовж цих тротуарів, буде змінено на  scroll-системи. І також light-постери будуть замінені або перенесені. Тимчасові споруди, які знаходяться на цих тротуарах, будуть перенесені», - розповіла заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.

Також журналістам розповіли, що ремонт вулиць планують виконати за 2 місяці, витративши на це близько 27 млн грн.

 «Якщо говорити про незручності для житомирян, в першу чергу це незручності, пов’язані з демонтажем старого покриття. Ми частково будемо змінювати там рух транспорту, одну смугу будемо займати, коли будемо проводити роботи. Також це незручності, які пов’язані з тими роботами, які будуть виконуватися. Щоб встигнути якнайбільш швидко, є зараз один з варіантів, що можливо дійсно роботи будуть проводитися в три зміни, щоб найшвидше і найякісніше зробити ці роботи, щоб якнайменше в часі займали ці незручності для людей», - сказав в. о. начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради Дмитро Болейко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі