Події

Житомирські поліцейські розповіли про крадіжки з автомобілів на стоянці біля ТРЦ «Глобал UA»

9 August 2016, 08:12

Житомирські поліцейські застерігають автовласників: стоянки поблизу торгівельних закладів не охороняються.

Про це йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Житомирської області.

«Зважаючи на те, що керівники деяких житомирських торгівельних мереж не вживають заходів задля убезпечення своїх клієнтів від крадіжок з автомобілів, правоохоронці закликають водіїв бути пильними та дотримуватися правил безпеки», - інформує поліція.

За словами заступника начальника Житомирського відділу поліції Олександра Прокопчука, найчастіше від дій автозлодіїв потерпають покупці, які приїздять на закупи та відпочинок до торгівельного центру по вул. Київській. Нагадаємо, за адресою вул.Київська, 77 знаходиться ТРЦ «Глобал UA».

«Камери відеоспостереження встановлені там тільки поблизу входів до самого супермаркету, самі ж площі з паркувальними майданчиками не охороняються та спостереження за ними не ведеться. Це сприяє злодіям і ускладнює роботу поліцейських по їх встановленню та затриманню», - розповів Прокопчук.

Так, 2 серпня до поліції звернувся 49-річний житомирянин із заявою про крадіжку барсетки з 600 гривнями та документами з його автомобіля «Нива», залишеного поблизу торгівельно-розважального центру. 6 серпня зловмисники викрали з багажника автомобіля «ВАЗ», припаркованого на майданчику поблизу цього ж супермаркету, набір інструментів, домкрат, автомобільний насос і пару щойно придбаних жіночих туфель.

«За обома фактами було розпочато досудові розслідування за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Оперативники проводять заходи для встановлення осіб та затримання зловмисників. Аби запобігти таким випадкам, працівники поліції проводять спеціальні, у тому числі й оперативні, заходи, результатом яких стали низка затримань авто злодіїв», - інформує поліція.

Фото поліції

Поліцейські закликають власників торгівельних закладів подбати не тільки про зручні заїзди та виїзди поблизу супермаркетів, а й обладнати паркувальні майданчики належним відеонаглядом, охороною та іншими сервісними послугами, що дозволять відвідувачам не хвилюватися за збереження власного майна.

Водночас самим автомобілістам варто дотримуватися елементарних правил перестороги:

- залишаючи транспортні засоби на стоянках поблизу торгівельних закладів, будьте обачними та звертайте увагу на осіб довкола;

- не залишайте у салонах авто цінних речей (документів, грошей, сучасних ґаджетів) та закривайте двері ключем, а не електронним сигналом, аби унеможливити його зчитування спеціальним пристроєм (кодграббером);

- у жодному разі не ігноруйте раптово виниклі технічні збої у роботі сигналу центрального замка – це може вказувати на його сканування сторонніми особами;

- намагайтесь ставити автомобіль у зоні спостереження камер відеонагляду;

- обираючи систему захисту для свого авто, надавайте перевагу модифікаціям із двостороннім зв’язком (можливістю отримання сигналу про відкриття авто на брелок);

- не забувайте завжди зачиняти вікна та дверцята, перевіряти, чи не залишили ключ у замку запалення, навіть виходячи «на хвилинку», тощо.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі