Події

З початку року у Житомирській області через нетверезих водіїв сталося 65 ДТП, - поліція

9 August 2016, 11:27

З початку року на території Житомирської області сталося 65 дорожньо-транспортних пригод , в яких постраждали 93 людини.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«На керманичів, які дозволяють собі поїздки напідпитку, законодавці вирішили впливати новими штрафами, розміри яких збільшено утричі. За статистикою правоохоронців у поточному році виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності майже 500 водіїв за керування у нетверезому стані. У м. Житомирі за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП складено понад 400 адміністративних протоколів (з 22.03.2016 року).

Водночас за участі нетверезих керманичів у поточному році в Житомирській області сталося 65 дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждало 93 людини, ще 13 загинуло та ще близько 30 ДТП – у Житомирі, в яких травмовано 5 людей. Аби вплинути на ситуацію на автодорогах, законодавці посилили відповідальність водіїв за нетверезий стан під час кермування транспортними засобами. Відтак, за водіння у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачається штраф від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 10 200 гривень) і позбавлення права керування транспортними засобами на рік.

Повторне протягом року водіння у нетверезому вигляді карається штрафом у 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів (20 400 гривень) і позбавленням водійських прав на 3 роки. Утретє за рік оформлення адміністративного протоколу за нетверезий стан для невиправних керманичів обернеться сплатою 40 800 гривень штрафу та процедурою оплатного вилучення транспортного засобу», – йдеться у повідомленні.

«Як би впевнено не почував себе водій, який вжив алкоголь, але, сівши за кермо у нетверезому стані, він автоматично стає потенційним злочинцем. Тому я звертаюсь до громадян з переконливим проханням: не ризикуйте даремно ні своїм, ані тим більше чужим здоров'ям і життям. Випивши чарку, подбайте про надійне місцезнаходження свого автомобіля і пройдіться пішки до місця вашого проживання або скористайтеся послугами таксі. Прогулянка на повітрі вам точно не завадить, а самі ви убережетеся від зайвих неприємностей і бід», – зазначає заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері, 6 серпня, у центрі Житомира сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобіля Audi. За інформацією поліції, водій був у стані алкогольного сп'яніння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі